Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 09 Aprilie 2020 - 9230 vizitatori azi
C.N.E - Desfasurarea examenului de Bacalaureat.

Consiliul National al Elevilor considera modul de organizare al examenului desfasurat anul acesta ca fiind unul tratat cu profesionalism de catre institutiile responsabile, respectiv Ministerul Educatiei Nationale si Inspectoratele Scolare Judetene care au stabilit o colaborare continua intre reprezentantii institutiilor, reprezentantii Consiliilor Elevilor, sindicatelor si parintilor. De asemenea, au fost luate masurile de securitate necesare desfasurarii acestuia in conditii optime, existand insa, si de aceasta data incercari de fraudare a examenului, sanctionate corespunzator.

Rezultatele din acest an au inregistrat o crestere a promovabilitatii examenului, justificata, in principal, de desfasurarea unui Bacalaureat diferentiat, ceea ce a reprezentat o schimbare in sistemul educational, sustinuta si de Consiliul National al Elevilor. A fost un prim pas spre eficientizarea ultimei etape din ciclul preuniversitar.

Cu toate acestea, procentul de promovabilitate nu reflecta o crestere a calitatii actului didactic sau o imbunatatire a responsabilitatii elevilor fata de propria lor educatie. Rezultatele de anul acesta transmit, in continuare, un semnal de alarma pentru viitorii absolventi, in legatura cu responsabilitatea pe care acestia o au fata de promovarea examenului, pregatirea lor de catre cadrele didactice si implicarea parintilor in acest proces.

Iulia-Flavia MIRON, Presedintele Consiliului National al Elevilor declara: "Avand in vedere conditiile in care s-a desfasurat anul acesta Bacalaureatul si rezultatele inregistrate, insitutiile responsabile, in colaborare cu ONG-uri de specialitate si structuri reprezentative ale elevilor, parintilor si studentilor au posibilitatea de a adopta politici educationale si strategii de eficientizare a sistemului educational preuniversitar in baza unei analize corecte. Unul dintre factorii care au produs o crestere a procentului de promovabilitate este desfasurarea Bacalaureatului diferentiat, care a respectat programa si materia predata corespunzator fiecarei filiere. Cu toate acestea, procentul de promovabilitate trebuie sa fie in continuare unul real, in crestere, fapt care necesita o implicare sistematica, mult mai mare din partea elevilor, dar si a cadrelor didactice si a parintilor. Consideram a fi benefica si solicitam in acest sens, organizarea unei dezbateri cu reprezentanti ai Ministerului Educatiei Nationale, elevilor, profesorilor si ai parintilor pentru a identifica solutii la problemele actuale ale sistemului educational preuniversitar.

0 comentarii2086 vizualizări08 iulie 2013
rss 2.0
rss 2.0