Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 25 Mai 2020 - 12506 vizitatori azi
Povestea continua - Palatul Copiilor Bistrita demareaza un nou proiect Comenius multilateral.

Proiectul "Combining Europe with a Cultural Rope: let us make a musical" (EU-ROPE) - "Unim Europa printr-un fir muzical", este un parteneriat intre 6 tari europene: Germania, Spania, Turcia, Polonia, Portugalia si Romania si isi propune comunicarea interculturala prin intermediul artelor(muzica, dans, teatru, arte vizuale).

Proiectul urmareste motivarea elevilor de a participa cat mai activ la activitatile scolare si extrascolare, incurajarea implicarii personale a elevilor in cunoasterea si conservarea patrimoniului cultural, dezvoltarea abilitatilor artistice , promovarea cooperarii transnationale si a schimburilor intre scolile implicate in proiect prin folosirea tehnologiilor moderne de informare si comunicare(TIC) si a cunostintelor de limba engleza.

Prin intermediul acestui parteneriat atat elevii cat si profesorii din toate cele sase tari participante vor avea posibilitatea de a cunoaste si explora alte culturi si sisteme de invatamant din Europa, de a intra in dialog intercultural precum si de a-si dezvolta abilitatile de lucru in echipe internationale.

Proiectele Comenius contribuie la imbunatatirea calitatii si la intarirea dimensiunii europene a invatamantului scolar din Europa.

  Proiectul este finantat de Comisia Europeana, in cadrul Programului Sectorial Comenius, Programul de Invatare pe Tot Parcursul Vietii. Acest material este responsabilitatea exclusiva a autorului iar Comisia Europeana si ANPCDEFP nu sunt responsabile pentru informatiile continute.

 

Prof. coordinator

Iulia Istrate - Palatul Copiilor Bistrita.

 

 

 

0 comentarii3290 vizualizări04 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0