Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 09 Iulie 2020 - 3994 vizitatori azi
O SITUATIE SUMBRA. Romania a fost adusa in pragul falimentului..

La 92 de ani de la Unirea cea Mare a Basarabiei, Bucovinei si Transilvaniei cu Patria - Mama, Poporul Roman se afla la o rascruce istorica. Romania a fost adusa in pragul falimentului.

Guvernele care s-au perindat la conducerea tarii in ultimii 21 de ani au contribuit la distrugerea economiei, instrainarea avutiei nationale si scaderea dramatica a nivelului de trai. Puterea actuala, care conduce Romania de 6 ani, a contribuit din plin la desavirsirea dezastrului si declararea falimentului.
Presedintele Traian Basescu se comporta ca si cum, in cei 6 ani de cind se afla la conducerea Romaniei, nu ar avea nici cea mai mica raspundere pentru situatia grava in care se afla tara, pentru decredibilizarea accentuata a institutiilor statului, pentru blocajul existent la nivel parlamentar si lipsa cronica de incredere existenta la nivelul societatii romanesti. Guvernul Boc, profund iresponsabil, considera ca declinul economiei si scaderea alarmanta a nivelului de trai sint consecinte firesti ale crizei mondiale. Nici un cuvint nu scot, insa, decidentii de astazi despre devalizarea bugetului de Stat, despre tupeul unei clientele rapace, hotarita sa praduiasca totul, despre lipsa de credibilitate a sistemului judiciar, despre subfinantarea cronica a Sanatatii si Educatiei, despre valul de disponibilizari care a facut deja peste 1,4 milioane de victime, despre lipsa oricarei solutii de relansare economica. 
Deciziile luate de Guvernul Boc pentru echilibrarea bugetului de Stat au avut efecte devastatoare asupra mediului de afaceri, cu implicatii grave si pentru anul 2011.
* In cele 18 luni cit a fost in vigoare, impozitul minim a provocat inchiderea a 300.000 de firme. Pierderile cauzate, in primul rind IMM-urilor, au fost pentru multe dintre ele de nesuportat, multe fiind obligate sa dea faliment;
* Reducerea salariilor bugetarilor cu 25% a scazut puterea de cumparare, consumul si, in consecinta, productia;
* Majorarea TVA la 24% a fost in mod cert cea mai proasta decizie, ale carei efecte se vor intinde pe o perioada lunga de timp - 4 ani. Suprapusa cu diminuarea salariilor, aceasta a amplificat tendinta de scadere a consumului, care genereaza aproximativ 80% din PIB;
* Impozitarea tuturor veniturilor provenite din drepturi de autor sau bonusuri acordate angajatilor a produs un adevarat haos;
* Aminarea platii datoriilor statului catre companii a creat ample blocaje in economie. Arieratele generate de guvernanti depasesc 1,2 miliarde de euro.
Catastrofa economica din Romania este oglindita de citeva cifre care reprezinta dovada ca de 2 ani incoace declinul este ireversibil:
* PIB-ul a scazut cu 9,1% in semestrul I din 2010, fata de semestrul I 2008;
* Cifra de afaceri din industrie a scazut cu 9,16%;
* Numarul salariatilor s-a diminuat cu 520.000 de persoane din decembrie 2008 pina in august 2010;
* Rata somajului a crescut de la 4,4% la 7,9% in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, fara sa-i cuprinda pe cei care nu sint inregistrati;
* Salariul mediu real a scazut cu 8% in 2 ani, aceasta fiind insa doar o cifra statistica. Puterea de cumparare a scazut in medie cu 28%, o situatie dezastruoasa inregistrindu-se in rindul acelora care lucreaza in Invatamint (- 32%), in Sanatate si Asistenta Sociala (- 29%);
* Preturile au crescut din ianuarie 2009 pina in octombrie 2010, rata inflatiei fiind de 12%;
* Cresterea datoriei externe facuta de catre Guvernul Boc, in perioada ianuarie 2009 - octombrie 2010, cu peste 36 miliarde de euro indatoreaza Romania, in medie, cu 485 euro pe secunda!!;
* Cresterea valorii dobinzilor si a comisioanelor la datoria externa pina la nivele incredibile, greu de suportat, de peste 1,5 miliarde de euro pe luna (inclusiv ratele scadente). In luna noiembrie 2010, valoarea platilor la datoria externa a fost aproape 1,7 miliarde euro.
Incompetenta si iresponsabilitatea Guvernului Boc si ale partidelor care formeaza majoritatea parlamentara (PDL + UDMR + Independenti + Minoritati) s-a confirmat inca odata, declansind un cortegiu de privatiuni, saracie si suferinta.
In timp ce masurile de austeritate impuse de guvernele statelor din Uniunea Europeana in vederea reducerii deficitelor bugetare vor determina o crestere economica graduala, decidentii iresponsabili de astazi din Romania au impus, chiar prin masluirea voturilor din Parlament, o reteta toxica bazata din cresterea taxelor si a impozitelor, disponibilizarea a sute de mii de persoane, escaladarea preturilor, reducerea drastica a puterii de cumparare si a consumului.
Rezultatele sint pe masura.
Comisia Europeana (CE), bratul executiv al Uniunii Europene, a anuntat recent ca Produsul Intern Brut (PIB) cumulat al celor 27 de tari comunitare va creste, in acest an, cu 1,8%, depasind prognozele inaintate in luna mai, care anuntau un avans de numai 1%.
O parte din tarile europene au o crestere robusta a PIB-ului. Printre cele 14 state aflate in aceasta categorie se numara: Luxemburg (+ 5%); Estonia (+ 4,7%); Suedia (+ 4,5%); Slovacia (+ 4,1%); Germania (+ 3,9%); Danemarca (+ 3,8%); Malta (+ 3,7%); Finlanda (+ 3,6%); Polonia (+ 3,5%); Cehia (+3%). O crestere importanta inregistreaza si alte 10 state: Franta (+ 1,8%); Olanda (+1,8%); Portugalia (+1,5%); Slovenia (+ 1,5%); Cipru (+ 1,5%); Italia (+ 1%); Norvegia (+ 0,9%); Lituania (+ 03%); Bulgaria (+ 0,2%).
Dar Romania noastra, cea condusa de niste impostori, unde a ajuns in Europa, ce cota are? Cu o scadere estimata si pe anul 2010 la 2,3%, Romania se afla pe locul 26 din cele 27 de tari analizate, ceea ce demonstreaza cu prisosinta ca nu mai este nimic de facut decit inlaturarea - imediata - a conducerii tarii. Daca avem in vedere ca PIB-ul Romaniei a scazut cu 9,1% in semestrul I din 2010 fata de semestrul I din 2008, iar prognoza pentru semestrul II 2010 este la fel de sumbra, se poate anticipa ca sub guvernarea actuala, in numai 2 ani, PIB-ul Romaniei scade cu circa 15 miliarde euro. Incompetenta, furtul din banii publici, haosul din administratie, cancerul birocratic, infringerea Justitiei de catre gruparile mafiote care conduc economia tarii au aruncat Romania in prapastia falimentului.Din nefericire toate previziunile noastre s-au adeverit.Romani ce mai asteptati?

                          BIROUL  DE  PRESA  AL PRM-BISTRITA NASAUD

 

1 comentariu2079 vizualizări11 decembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0