Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Minoritatea se gaseste in consiliul local si inca trece drept majoritate.

Membrii si simpatizantii PMP isi exprima ingrijorarea fata de vaditele disfunctionalitati din politica locala, defectiuni grave care nu au mai putut fi scunse de asa zisul referendum din 29 septembrie, provocat tocmai de cei care voiau sa le tainuiasca bistritenilor aceste nereguli. Un proiect - cel al centurii nonocolitoare a orasului , emanatie a unor grupuri de interese si nicidecum a vointei bistritenilor -  proiect sustinut insa de majoritatea consilierilor locali (PSD+PNL+PP-DD) - nu a fost votat decit de 6400 de bistriteni.

Ne intrebam si va intrebam, pe cine reprezinta aceasta "majoritate zdrobitoare" din consiliul local? Constituie cumva 6.400 de voturi o majoritate, raportata la 75.000 de bistriteni cu drept de vot?

Ii amintim domnului primar Ovidiu Cretu spusele domniei sale cu privire la teroarea minoritatii. Credem ca aveti dreptate, domnule primar, insa minoritatea se gaseste in consiliul local si inca trece drept majoritate, fiind condusa chiar de dumneavoastra. 

Motivul ingrijorarii noastre este aceasta ruptura evidenta produsa intre bistriteni si consilierii locali care ar trebui sa-i reprezinte, o ruptura care demonstreaza ca la Bistrita democratia locala a incetat sa fie reprezentativa.

La aceasta stare de fapt a contribuit si implicarea abuziva a primariei, care ar fi trebuit sa fie neutra si nu partizana in acest referendum, care a confiscat domeniul public in favoarea sa, incercind in repetate rinduri si prin mijloace care sfideaza democratia sa impiedice cetatenii sa dezbata liber acest subiect de interes general, care a refuzat ostentativ invitatia la dialog pe care a primit-o din partea societatii civile si care in cele din urma a primit un vot de blam, dovedindu-se prin rezultatele referendumul ca aceasta institutie publica fundamentala este departe de a fi in slujba cetateanului.

Speram totodata ca lectia pe care electoratul v-a administrat-o in 29 va va aminti pe viitor ca va aflati, doamnelor si domnilor consilieri, viceprimari si primar, in slujba cetateanului si nu deasupra acestuia.

 

Cristian Tuturuga,

Presedinte PMP BN.

.

Foto - arhiva Bistritanews.ro

0 comentarii2786 vizualizări30 septembrie 2013




rss 2.0
rss 2.0