Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Caravana Agroinfo la Sieu-Odorhei.

Caravana Agroinfo, initiata de deputatul Stelian Dolha a facut duminica, 13 octombrie 2013, cel de-al treilea popas in localitatea Coasta, comuna Sieu-Odorhei, la invitatia consilierului local Jenor Beudean.

Legea primului contract la lapte, aflata in dezbatere saptamana aceasta in Camera Deputatilor, dar si legea pajistilor, prioritara pe agenda Comisiei de Agricultura a Parlamentului, subventiile prin APIA precum si directiile de finantare din noul PNDR au fost subiectele in legatura cu care invitatii caravanei au sustinut informari si au raspuns la intrebari. Au fost prezenti in mijlocul locuitorilor din Sieu-Odorhei : directorul APIA Florin Capraru, respectiv directorul adjunct al institutiei, Daniela Avram, presedintele GAL Ruralis Cristian Tetcu, reprezentantul RO-PAC Petru Catinean, consilierul OJPDRP Liviu Rapan si Daniel Mihut, director adjunct Camera Agricola.

Subiectelor propuse de invitati li s-au adaugat insa multe alte teme de discutie, venite din partea agricultorilor din public, printre care diferentele foarte mari la valoarea subventiilor intre zonele defavorizate si celelalte zone, subventiile la motorina, impozitele agricole, laptele neconform, dar si probleme cu specific local.

De pilda, locuitorii din Agrisu de Sus s-au plans ca de cativa ani nu exista procesator care sa preia laptele din zona, dar nici, dat fiind gradul de imbatranire a populatiei din localitate, persoane dispuse sa-si asume initiativa infiintarii grupurilor de producatori. Presedintele GAL Ruralis, Cristian Tetcu a oferit sprijin logistic pentru organizarea grupului de producatori, iar deputatul Stelian Dolha a promis gasirea unei solutii la problema preluarii laptelui, in conditiile noii legi.

La inalnirea organizata in Caminul Cultural din localitatea Coasta au participat agricultori din satele comunei Sieu-Odorhei, carora li s-au adaugat locuitori din Sieu-Magherus, dar si consilieri locali si reprezentanti ai celor doua primarii.

Biroul de presa al deputatului Stelian Dolha.

0 comentarii2793 vizualizări14 octombrie 2013




rss 2.0
rss 2.0