Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 07 August 2020 - 11558 vizitatori azi
Ponta este vinovat pentru esecul privatizarii CFR Marfa.

Victor Ponta a fost direct implicat in procesul de privatizare a companiei CFR Marfa, fiind la un moment dat si ministru interimar la Transporturi. Procesul de privatizare a fost in mod clar viciat inca de la inceput, cand Ponta a sters datoriile companiei prin convertirea acestora in actiuni ale statului dupa depunerea ofertelor de privatizare si dupa ce cativa investitori strategici se retrasesera. Altfel spus, Ponta a schimbat datele privatizarii in timpul derularii procesului, adica a schimbat regulile jocului in timpul jocului.

Circul facut de Victor Ponta, care a incercat sa paseze decizia la CSAT, desi Guvernul este singurul in masura sa hotarasca modul concret de privatizare a unei companii de stat, va avea, din pacate, si o nota de plata. Si, cu siguranta, Ponta o va pune in carca tuturor romanilor, care vor plati pentru lasitatea lui si pentru interventia lui Ponta in procesul de privatizare.  

Desi putea sa puna intregul proces pe un drum legal si corect, Ponta nu a reluat procedura de privatizare. I-am solicitat public reluarea privatizarii inca din iunie 2013, cand se mai putea salva ceva, si am revenit periodic asupra acestui subiect. Refuzul lui Ponta de a actiona pentru salvarea privatizarii CFR Marfa si pentru a impune reguli corecte si echitabile pentru toti potentialii investitori arata ca premierul copy&paste al Romaniei nu a dorit nicio clipa sa obtina beneficii pentru tara si pentru angajatii CFR Marfa, ci, eventual, sa transforme compania intr-o sursa de venituri pentru "investitorii" de partid.

Ponta va trebui sa raspunda la aceasta intrebare: de ce nu a vrut ca CFR Marfa sa aiba parte de un proces de privatizare corect, transparent si cu beneficii pentru stat, adica pentru noi toti?

Declaratia poate fi citita si pe internet, la adresa: http://www.monica-macovei.ro/blog/2013/10/15/ponta-este-vinovat-pentru-e%C8%99ecul-privatizarii-cfr-marfa/

 (15 octombrie 2013) - Monica Macovei - Opinie politica

 

Mihai Politeanu- Assistant to MEP Monica Macovei

Calea Victoriei 120, Bucuresti - Sector 1, Romania

Mobil: (+4) 0770421482 , www.monicamacovei.eu

.

Foto - arhiva Bistritanews.ro

0 comentarii2051 vizualizări15 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0