Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 08 August 2020 - 5242 vizitatori azi
Inca un "obiectiv indeplinit" de catre guvernul Ponta: iminentul faliment al fermierilor romani! Protestele care irita politicienii guvernarii USL.

A trecut aproape neobservat saptamana trecuta, un document transmis presei de catre ANSVSA -Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
Fiind mai degraba preocupate de chestiunea cutremurelor de la Galati, Rosia Montana si de exploatarea gazelor de sist de la Pungesti, atat presa cat si opinia publica din Romania au ignorat semnalul de alarma tras de aceasta autoritate aflata in subordinea Ministerului Agriculturii.
Este vorba despre faptul ca Uniunea Europeana va interzice tarii noastre sa exporte carne de porc in tarile Comunitatii Europene. 
Dar, sa explicam. Se stie ca in acea tara nu exista niciun focar de pesta porcina, febra aftoasa, scabie sau orice fel de alta boala. Regula unanim acceptata si respectata este ca, in lipsa dovezilor, Uniunea Europeana sa interzica exporturile comunitare de carne de porc.
In ceeace priveste tara noastra, furnizarea acestor dovezi este in sarcina ANSVSA, care are obligatia sa efectueze inspectiile constatatoare, de specialitate. Dar aceste inspectii necesita fonduri, si cum la ultima rectificare de buget acestea au fost taiate, iata-ne in situatia umilitoare, jenanta dar mai ales disperata, de a nu ne putea alinia acestor reguli. 
Din cauza lipsei banilor, Romania nu mai poate derula in conditii de normalitate programele strategice, de prevenire a aparitiei bolilor si de raspandire a maladiilor specifice, veterinare.
Conform datelor furnizate, in prezent institutia se confrunta cu un deficit de 92 de milioane de lei. ANSVSA a cerut la ultima rectificare alocarea a minimum 44 milioane lei, suma minima necesara pentru a putea dovedi ca in Romania nu mai exista oficial pesta porcina si ca fermierii nostri sunt capabili sa tina sub control bolile care apar in randul animalelor care urmeaza sa fie sacrificate.
Desi este un fapt binecunoscut ca in Romania focarele de pesta porcina au fost eradicate complet, in lipsa dovezilor, dar exclusiv din vina actualului guvern, exporturile de carne din porc din Romania vor fi interzise.
Insa incompetenta guvernului Ponta face, stimati colegi, si victime colaterale.
Taierea fondurilor ANSVSA nu va afecta doar exportul catre tarile Uniunii Europene. Citam din documnetul la care am facut referire : « Pentru ca s-au taiat banii necesari inspectiilor veterinare doveditoare, Romania nu va mai primi calificativul de «stat cu risc controlat », avand ca rezultat interzicerea comertului cu bovine, ovine si caprine in Europa, Israel, tarile arabe si China ».
Si iata cum, din cauza indiferentei, obtuzitatii, incompetentei si autosuficientei guvernului, desi Romania beneficiaza teoretic de o decizie favorabila a Comisiei europene care permite comertul cu carne de porc pentru toate fermele din Romania, practic vom asista neputinciosi la inca o lovitura data sub centura fermierilor romani: spectrul falimentului si adancirea problemei sigurantei alimentare a cetatenilor acestei tari !
Va multumesc.

 

Deputat PDL, IOAN OLTEAN.

 

 

 

Daca in 2012, Uniunea Social-Liberala a reusit, datorita promisiunilor electorale fara acoperire in planul social-economic al statului, sa atraga de partea sa aproximativ 60% din optiunile electoratului, iata ca, la un an distanta, aceeasi Uniune a performat in a atrage revolta populatiei pentru fiecare masura propusa de Guvern ca fiind "salvarea" Romaniei. Un lucru este cert, masurile propuse nu au reusit a se transforma in colacul de salvare de care Romania are nevoie. Numitorul comun nu este altul decat neputinta actualului executiv in a le explica romanilor avantajele si dezavantajele masurilor propuse, mai mult, incapacitatea de a asigura materializarea acelor masuri considerate de interes national pentru Romania. In fapt, masurile propuse de aceasta monstruoasa coalitie de la guvernare au fost imbracate intotdeauna cu dubla semnificatie, fiind o caracteristica a dedublarii personalitatii pe care adesea o imbraca chiar seful guvernului. Daca astazi proiectul este prezentat ca fiind de o importanta strategica pentru tara, fara a fi prezentat in extenso, nu mare este mirarea daca maine, acelasi aprig sustinator al poriectului sa faca un pas inapoi in promovarea proiectului. Ba mai mult, acelasi domn premier gaseste intotdeauna un vinovat, evident, acela nefiind cel care este obligat de legea fundamentala sa conduca si sa-si asume masuri in acord cu interesul general, in buna concordanta cu drepturile cetatenilor statului roman. Aceasta unitate statistica, uitata in negura vremurilor de catre aceeasi Uniune Social-Liberala care promiteau multe locuri de munca, un trai mai bun si respectarea celor care-i ofera legitimitate. 
Din pacate, nu mai este o exceptie scaderea alarmanta a numarului locurilor de munca pe care statul, prin intermediul organismelor sale si cu masuri economice eficiente trebuie sa le creeze. V-ati inselat, domnilor guvernanti, daca ati crezut ca atatea promisiuni populiste propuse in timpul campaniei electorale nu se vor intoarce precum un boomerang, in conditiile in care nu numai ca nu a existat acea schimbare in bine pe care o clamati, dar mai mult, nivelul de trai al cetatenilor aluneca, zi de zi, pe panta. Modul in care actuala alianta de guvernare nu reuseste sa-si onoreze promisiunile din timpul campaniei electorale, este bine reprezentata in randul cetatenilor iar prostestele care sunt pe cale sa devina o manifestare de zi cu zi a vointei de recunoastere a "ignorantei" guvernamentale. Domnilor guvernanti, din pacate pentru fiecare cetatean al acestei tari, incepeti sa culegeti roadele a 17 luni de guvernare, si anume 30 de taxe noi si impozite majorate, scaderea ratei absorbtiei fondurilor europene cu aproape 4% in primele opt luni ale acestui an comparativ cu aceeeasi perioada a anului precedent, iar romanii pierd milioane de euro la bugetul de stat din cauza incapacitatii executivului de a reduce evaziunea fiscala, aceasta captusand Romania cu 14 % din PIB, reusind, in acest fel, sa avem cele mai mari pierderi din colectarea TVA din intreaga Europa ( intre timp, reprezentantii ANAF-ului sunt prea preocupati de reorganizarea insitutiei, aceasta reorganizare nefiind altceva decat aceeasi Marie cu alta palarie).
Manifestatiile de zi cu zi ale cetatenilor, domnilor guvernanti, nu reprezinta decat modalitatea prin care cel asuprit de taxele impuse de catre Dumneavoastra si de scaderea nivelului de trai, deranjat de atitudinea ironica si de nepasarea la problemele sociale care se agraveaza, o aplica pentru a va atrage atentia ca legitimitatea dumneavoastra li se datoreaza si ca este o obligatie sa fiti responsabili in gestionarea treburilor publice si nu o alternativa! 

 

Va multumesc! 

Cu consideratie, Deputat Ioan OLTEAN.

0 comentarii1918 vizualizări23 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0