Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 04 Aprilie 2020 - 10712 vizitatori azi
Manifestarile autonomiste precum marsul secuilor de astazi trebuie interzise prin lege.

Marsul secuilor de astazi face parte din categoria manifestarilor anti-statale si anti-romanesti tot mai dese din ultima perioada, iar acest tip de activitati trebuie interzis prin lege. Fac de aceea un apel catre toti parlamentarii si catre toate partidele romanesti sa sprijine adoptarea proiectului meu de lege aflat in dezbaterea Parlamentului care prevede interzicerea manifestarilor si a organizatiilor de tip extremist. Prin aceasta lege, activitatile de disolutie si dezintegrare a statului roman, care ataca in mod direct fundamentele Constitutiei, ar deveni istorie.

            Marsul de astazi pentru secesionsim pe baze etnice intra sub incidenta propunerii mele legislative care prevede la art. 1 ca "Orice manifestari (intruniri, tabere, conferinte, mitinguri) care prin obiectul, desfasurarea sau mesajele lor aduc atingere directa sau indirecta art. 1 alin. 1 din Constitutia Romaniei sunt interzise pe teritoriul statului roman".

            Libertatea de exprimare nu poate fi folosita pentru incalcarea Constitutiei si pentru distrugerea unitatii statului roman. La art. 30 din Constitutie, alin. (7), se precizeaza de altfel ca "Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri". Asadar, manifestarea de astazi pentru autonomie teritoriala incalca in mod flagrant Constitutia Romaniei, iar pentru ca acest lucru sa nu se mai repete este nevoie de adoptarea legii pentru interzicerea manifestarilor si organizatiilor de tip extremist aflate acum in dezbatere la Parlament.

(Textul legii aici: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=13498).


Bogdan Diaconu

Deputat PSD

27.10.2013

0 comentarii1617 vizualizări27 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0