Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 25 Februarie 2020 - 10130 vizitatori azi
Investitii de peste 200 de milioane de euro in BN.

Chiar daca a venit cu o Falca in cer si cu un Predoiu pe pamant la noi acasa, ii uram bun venit fostului ministru Vasile Blaga, astazi seful lui Ioan Oltean. Chiar daca a descins  furios, acuzator, nerealist, folosim acest prilej pentru documentarea intaiului pedelist al tarii, odata ce Traian Basescu a renuntat la aceasta onoare.

Nici ca se putea judet mai nimerit pentru domnul Blaga sa vorbeasca despre performanta, despre investitii sau fonduri europene. Suntem totusi judetul care l-a dat pe ministrul Ioan Nelu Botis, coleg cu Vasile Blaga. Rezultatul...fondurile europene blocate pe POS-DRU, din cauza performantei acestuia si a sotiei sale. Vorbea acelasi domn Blaga despre santiere oprite in judet si in tara. Da, s-a blocat si POS-Mediu din cauza unui santier de la Bistrita, cel cu depozitul ecologic. Daca nu stie detalii, in dreapta domniei sale este Ioan Oltean, cel acuzat ca le-a soptit in miez de noapte altor colegi pedelisti (Liviu Rusu, Ioan Andreica) ca vine DNA si ii salta. Suntem convinsi ca ii poate da detalii, asta daca nu stie deja.

 Cand PD-L a plecat de la guvernare, aceasta era situatia cu care se puteau lauda. Si mai dam detalii. Cel pe care tocmai l-a uns sa se ocupe cu selectarea personalului pentru europarlamentare, insusi Ioan Oltean, este deputat din 1990. Nu a reusit in toti acesti ani, multi in care a fost la guvernare, sa determine nici macar realizarea unui studiu de fezabilitate sau proiect tehnic pentru DN 17 D Bistrita-Nasaud, ultimul oras fiind si capitala colegiului sau . Il va face aceasta guvernare, incepand cu anul viitor. Nu numai acest drum, ci si DN 17 C, si vom finaliza si DN 15 A, si vom reabilita si drumurile judetene care, sub conducerea lui Liviu Rusu duceau in tufe. Investitii de peste 200 de milioane de euro in total.

 Si mergem mai departe. In drumul domniei sale spre restaurantul unde se vor prezenta prezidentiabilii PD-L, cu siguranta i-a aratat acelasi Ioan Oltean parcul municipal sau santierul de la Centrul Municipal pentru Cultura.  Sau poate a intors capul si a omis aceste investitii de alte peste 7  milioane de euro. Ii mai spunem domnului Vasile Blaga ca Master Planul de Apa si Canalizare doar in 2013 a contorizat contracte semnate in valoare de 53 de milioane de euro ce urmeaza sa fie investiti in acest judet, pe care acum il plange. Mai ales in  zone pe care adminstratia PD-L le-a uitat cu desavarsire.

Ca sa nu planga atat de tare, mai adaugam proiecte evaluate la 210 milioane de euro pentru drumuri judetene, cuprinse in lista prioritara a ADR Nord-Vest pentru exercitiul financiar 2014-2020. Mai spunem ca doar in acest an, de la Guvern au intrat tot pe infrastructura rutiera peste 14 milioane de lei. Sa faca domnia sa socoteala.

In rest, ii uram domnului Blaga multa capacitate de intelegere a judetului nostru, asemeni celor doi prezidentiabili si speram ca soarta politica  trista a colegilor sai de la Bistrita nu l-a afectat prea tare.

 

 PRESEDINTE PSD BISTRITA-NASAUD

EMIL RADU MOLDOVAN

 

0 comentarii1617 vizualizări31 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0