Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 30 Septembrie 2020 - 10160 vizitatori azi
Zgonea si Fenechiu vorbesc in numele Romaniei si resping infiintarea Parchetului European.

Valeriu Zgonea (PSD) si Relu Fenechiu (PNL) ar trebui sa ii intrebe pe oamenii care i-au votat daca se simt jigniti de faptul ca Uniunea Europeana vrea sa infiinteze un birou de Procuror European care sa ancheteze fraudele din toate statele membre. Vor fi surprinsi de ce vor cu adevarat alegatorii lor.

 Doar ca Zgonea si Fenechiu, exact ca sefii lor de partid, Ponta si Antonescu, nu se mai gandesc de multa vreme la interesele oamenilor obisnuiti, satuli de coruptie si fraude, ci numai la interesele lor: sa nu cumva sa mai apara vreo institutie care sa ii ancheteze. 
  Pre
sedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a semnat "avizul motivat" privind proiectul de Regulament al Parchetului European, transmis de Comisia Europeana, care echivaleaza cu un aviz negativ, de respingere a crearii institutiei europeane unice de lupta cu fraudele si coruptia care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii Europene.
  Uniunea Europeana poate interveni atunci cand poate ac
tiona in mod mai eficient decat statele membre, adica, de exemplu, atunci cand masurile luate de fiecare stat in parte in lupta cu frauda nu sunt satisfacatoare. In unele state membre sanctionarea fraudelor cu fonduri europene este eficienta, in timp ce in multe altele nu este. Parchetul European ar urma sa intervina numai in cazurile in care autoritatile nationale nu cerceteaza o anumita frauda. Pentru Romania, DNA si Parchetul European, care ar lucra impreuna, ar fi o solutie foarte buna.
  Opozi
tia Camerei Deputatilor la crearea Parchetului European este de neinteles, cat timp (1) raportul Comisiei de Aparare este favorabil crearii Parchetului European, cu mentiunea ca este respectat principiul subsidiaritatii; (2) Ministerul Justitiei a transmis Camerei Deputatilor un punct de vedere in care sustine ca exista cateva "aspecte problematice", dar ca Parchetul European poate fi infiintat; (3) Guvernul se limiteaza la a cere o analiza si criterii clare in Regulamentului de infiintare a Parchetului European.

 

 Singura comisie care a avut un alt punct de vedere este Comisia pentru afaceri europene, condusa de Relu Fenechiu, condamnat in prima instanta la 5 ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu in forma calificata, in dosarul "Transformatorul".

Valeriu Zgonea, prin semnatura pe care a pus-o pe documentul Camerei Deputatilor, si Relu Fenechiu, care a semnat avizul Comisiei pentru afaceri europene, au rasturnat practic avizele favorabile ale altor institutii, fara niciun argument suplimentar.

 

 De ce nu doresc dl Zgonea si dl Fenechiu infiintarea Parchetului European, stabilit prin Tratatul de la Lisabona, si care urmeaza sa aiba atributii de urmarire si investigare a fraudelor si altor infractiuni care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii? Sau au primit alte indicatii din partea Guvernului si a USL, fara sa mai fie notate pe hartie, asa cum ne-a obisnuit, din pacate, Victor Ponta, care una zice Uniunii Europene si alta face?

 

Este in interesul cetatenilor ca Romania sa accepte o institutie care sa o ajute sa investigheze frauda, fenomen grav care ne afecteaza zilnic in toate domeniile, de la investitii la alimentatie si sanatate.

 

 Declaratia poate fi citita si pe internet, la adresa: http://www.monica-macovei.ro/blog/2013/11/01/zgonea-%C8%99i-fenechiu-vorbesc-in-numele-romaniei-%C8%99i-resping-infiin%C8%9Barea-parchetului-european/

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2093 vizualizări01 noiembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0