Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 24 Februarie 2020 - 4230 vizitatori azi
Liberalism si antreprenoriat.

Delegatia CSL Bistrita Nasaud, a participat duminica, 3 noiembrie 2013, la inchiderea primei editii a Scolii Liberale de Economie "Friedrich Hayek", care a avut tema "Liberalism si antreprenoriat". Evenimentul, desfasurat la Sinaia, timp de 4 zile, a fost organizat de Cluburile Studentesti Liberale, in parteneriat cu Fundatia "Friedrich Naumann".

La sesiunea de inchidere a Scolii liberale de economie "Friedrich Hayek", care a avut loc in "Sala Ferdinand", din incinta Cazinoului din Sinaia, au participat: Crin Antonescu, presedinte PNL, Eduard Hellvig, secretar general, Relu Fenechiu, deputat, vicepresedinte PNL, Mihai Voicu, vicepresedinte PNL, Ministru pentru Relatia cu parlamentul, vicepresedinte PNL, Florin-Alexandru Alexe, vicepresedinte PNL, presedinte TNL si gazdele intregului eveniment Claudia Benchescu, presedinte CSL, Mircea Rosca, deputat, presedinte PNL Prahova, Vlad Oprea, primarul orasului Sinaia, Flavian Stoica, presedinte CSL Prahova.

Pe perioada evenimentului, au mai fost alaturi de studentii liberali: ministrul Cristian David, secretarul de stat Valentin Soneriu, presedintele CJ Ilfov Marian Petrache, deputatii PNL de Prahova: Gratiela Gavrilescu, Virgil Guran, Paul Dumbravanu, vicepresedintele CJ Prahova Sebastian Danielescu, senatoarea PNL Doina Tudor, deputatii PNL: Laurentiu Tigaeru, Alina Gorghiu, Ionut Stroe, Radu Surugiu, Costel Alexe, secretarul general adjunct al Senatului Dan Mihalache, directorul Fundatiei Friedrich Naumann Daniel Kaddik, fostul Secretar de stat in Ministerul Finantelor din Bulgaria Iliya Lingorski, antreprenorul bulgar Teodor Minev, consultantul in comunicare Violeta Vijulie, lector univ. dr. Gabriela Horga, liderii Clubului Oamenilor de Afaceri Tineri Liberali: Razvan Silaghi, Razvan Magean si Silviu Eana.

 

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a felicitat studentii liberali pentru initiativa de a concepe o Scoala liberala de economie si a punctat, in context: "…de cate ori discutam despre liberalism economic, despre ce se poate face astazi in economia unei tari ca Romania, din punct de vedere liberal, sa corelam aceste lucruri, sa ridicam cat se poate capul si sa vedem ca nu prea mai putem discuta acest lucru dincolo de contextul european."

 

De asemenea, presedintele Crin Antonescu, le-a transmis studentilor liberali increderea in viitorul PNL: "…Partidul National Liberal sta astazi, si pentru urmatorii ani, pe axul central al politicii romanesti,
in sensul in care nu exista si nu poate exista guvernare coerenta si legitima fara Partidul National Liberal, pe de o parte, si, pe de alta, ca nu exista dreapta legitima, competenta si capabila sa realizeze obiectivele politice ale dreptei in afara Partidul National Liberal sau fara Partidul National Liberal."

 

"Prin noi insine!" - a fost indemnul pe care presedintele PNL Prahova, Mircea Rosca, l-a adresat tinerilor la ceremonia de inchidere a Scolii CSL. Domnia sa a subliniat importanta valorilor liberale economice si rolul esential pe care il au studentii liberali in promovarea acestora. "Scoala liberala de economie "Friedrich Hayek" reprezinta o premiera in peisajul scolilor politice organizate in Romania si nu ma refer doar la Partidul National Liberal, ci si la celelalte partide. Faptul ca studentii liberali au fost primii care au avut o asemenea initiativa mi se pare un lucru firesc - pentru ca dezvoltarea economica este esenta liberalismului - care ma bucura, cu atat mai mult cu cat aceasta prima editie s-a desfasurat aici, la Sinaia, in judetul Prahova."

 

Claudia Benchescu, presedinte CSL, a declarat: "La aceata scoala organizata de CSL au participat 100 de studenti din toata tara. Timp de 4 zile am vorbit despre economie, din cele mai diverse perspective. Am trecut in revista principiile clasice ale liberalismului, am discutat despre neoliberalism, al carui initiator este Friedrich Hayek, cel care, alaturi de Ludwig von Mises, a pus bazele teoretice ale capitalismului actual, care se deosebeste fundamental de forma initiala, denumita ilustrativ "capitalism salbatic". Am discutat, de asemenea, despre PNL si despre principiile si masurile economice pe care a urmarit sa le implementeze in perioadele de guvernare, inca de la infiintarea sa, in 1875. Toate aceste lucruri au fost posibile avand drept lectori, romani si straini, profesori universitari, antreprenori si lideri politici liberali. Consider ca a fost un success pe care il vom reedita anul viitor."

Dupa festivitatea de inchidere a Scolii CSL, studentii liberali au participat la evenimentul "Romania pentru mediul de afaceri", organizat de Tineretul National Liberal sub forma unei intalniri intre presedintele PNL, Crin Antonescu si reprezentantii mediului de afaceri. Reuniunea a adus laolalta peste 400 de persoane interesate de viziunea economica a PNL, din diverse ipostaze: antreprenori, manageri, lideri ai unor organizatii neguvernamentale, patronate sau sindicate, parlamentari, reprezentanti guvernamentali, profesori universitari, jurnalisti de specialitate.

 

Departamentul de comunicare al CSL Bistrita Nasaud

0 comentarii2247 vizualizări05 noiembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0