Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 04 Iulie 2020 - 10712 vizitatori azi
EUROPA PENTRU TINERI.

In perioada 12-17 August 2014 a avut loc la Brasov cea de-a doua editie a Scolii de Vara Crestin-Democrata sub sloganul "Europa pentru tineri", organizata de catre Fundatia Konrad Adenauer si Centrul Wilfried Martes pentru Studii Europene. Uniunea Europeana incotro? Este o intrebare la care avem cu totii dreptul sa dam un raspuns, indiferent de varsta. Proiectul european ramane cu promisiunea pacii, a libertatii si prosperitatii, asa cum si l-au imaginat parintii fondatori la mijlocul secolului XX. Tanara generatie este chemata sa se implice si sa dea forma dorita viitorului Europei.                                                                                     Fundatia Konrad Adenauer a organizat aceasta scoala de vara, unde au participat studenti, tineri antreprenori, politicieni in devenire, precum si  membrii ai partidelor politice din Romania ( PDL, PNL, UDMR, PMP)  care impartasesc valorile crestin-democrate si vor sa  participe la configurarea viitorului european comun. In urma unor selectii organizate de catre specialistii Fundatiei Konrad Adenauer, bazate pe formularea unor eseuri pe tema "Europa mea", din randurile Organizatiei Municipale de Tineret a PDL Bistrita, au fost selectati sa participe la cursurile Scolii de vara "Europa pentru tineri" - Mihai Sarmasan (Presedinte TDL Bistrita,  Consilier Municipal PDL) si Mihai Tisa (Vicepresedinte TDL Bistrita). 

        Principalele teme abordate la aceasta Scoala de vara au fost: Integritate, transparenta si responsabilitate in deciziile politice; In spatele cortinei de fier - fictiune si realitate in societatea socialista; Traind intr-o economie sociala de piata; Valori, traditie, diversitate - rolul Bisericii intr-o comunitate traditionala; Educatie, egalitate de sanse, calificare - combaterea somajului in randul tinerilor si Implicarea sociala a tinerilor din Romania.     

         La fiecare dintre modulele de training, la care au participat, cursantii au dobandit cunostinte cu privire la valorile crestin-democratiei, cu accent pe demnitatea umana iar temele au fost dezbatute de invitati si lectori, printre care amintim: Sven-Joachim Irmer - Director, Fundatia Konrad Adenauer pentru Romania si Republica Moldova; Prof. Dr. Radu Carp - Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii Bucuresti; Drd. Constantin Sari, coordonator program, Fundatia Konrad Adenauer Romania; Eduard Dobre, director Kolping Romania; Gelu Trandafir, Freedom House Romania; Alin Muresan, istoric; Maximilian Benner, Universitatea Heidelberg; Daniel Funeriu, fost Ministru al Educatiei si Razvan Burleanu, Presedintele Federatiei Romane de Fotbal.     

              In concluzie, participantii la cea de-a doua editie a Scoalii de Vara Crestin-Democrata au avut oportunitatea  in primul rand sa exerseze cu ceilalti colegi modul in care valorile si principiile crestin democrate pot fi promovate, iar tinerii din ziua de azi trebuie sa aiba  aspiratii, idealuri si visuri marete, Uniunea Europeana putand  sa aduca o schimbare in viata tinerilor  prin nevoia de competenta, calitate si dinamism.

 

 

MIHAI  SARMASAN

Consilier Municipal PDL,

Presedinte TDL Bistrita.

0 comentarii2121 vizualizări18 august 2014
rss 2.0
rss 2.0