Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 25 Iulie 2021 - 14587
Domnul Victor Ponta recidiveaza.

De data aceasta e vorba de un joc de-a "alba-neagra" cu numirile pentru viitorul Comisar European. I-am putea gasi d-lui Ponta o eventuala circumstanta atenuanta daca luam in considerare ca legea nr. 373 privind cooperarea dintre Parlament si Guvern a fost adoptata doar in luna decembrie a anului 2013.

Asta doar daca nu am gandi invers si am spune ca o lege noua, si, mai ales asteptata, ar trebui sa fie cu atat mai respectata.

Daca ne referim la art. 19 al legii mentionate, acesta prevede simplu ca "Parlamentul Romaniei va fi informat de catre Guvern in legatura cu nominalizarea persoanelor in vederea ocuparii unor functii in cadrul institutiilor Uniunii Europene."

La paragraful 2 al aceluiasi articol, este prevazut aspectul conform caruia "comisiile de specialitate ale Parlamentului vor audia persoana nominalizata de Guvern pentru functia de membru al Comisiei Europene."

Din toata tevatura de pana astazi putem trage numai cateva concluzii evidente:

-         Victor Ponta tradeaza neseriozitate in situatii ce vizeaza imaginea Romaniei;

-         Premierul ascunde opiniei publice intentii partinice ce propulseaza membri PSD intr-un mod daca nu ocult, macar ascuns ochilor publicului;

-         Victor Ponta nu ezita sa puna in situatii dificile proprii colegi atunci cand trebuie sa acopere o situatie jenanta;

-         Premierul Romaniei nu ezita sa ia decizii unilaterale si sa nu se mai consulte cu factorii in masura sa o faca;

-         Si in fine, doctorul in stiinte juridice, Victor Ponta, e retinut si incurcat de "mici aspecte" cum ar fi legile tarii ce ordoneaza si stabilesc proceduri de minim echilibru si functionalitate inter-institutionala adoptate chiar de catre un parlament ce l-a promovat si sustinut in functia pe care vremelnic o ocupa.

Senator Dorin Mircea Dobra.

0 comentarii2660 vizualizări02 septembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0