Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 08 Iulie 2020 - 3892 vizitatori azi
Bugetul General al Uniunii Europene pentru anul 2015.

 Ref. la: Amendamente la avizul legislativ pentru adoptarea Bugetului General al Uniunii Europene pentru anul 2015. Ieri, in cadrul sedintei Comisiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala din Parlamentul European s-a supus la vot avizul legislativ pentru adoptarea Bugetului General al Uniunii Europene pentru anul 2015.

In acest sens, in calitate de membru al Comisiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala, am depus o serie de amendamente la acest aviz. Astfel, prin aceste amendamente am solicitat Comisiei Europene sa utilizeze fondurile operationale suplimentare pentru programele de formare precum si crearea de parteneriate si schimburi de bune practici pentru organizatiile de producatori.

Acest lucru se impune cu "Forta evidentei aritmetice", dat fiind faptul ca in Romania, organizatiile de producatori sunt aproape inexistente. Prin urmare, am reusit sa trec aceste amendamente formulate la avizul legislativ pentru adoptarea Bugetului General de anul viitor al UE tocmai pentru a sprijini si incuraja in special fermierii romani de a se grupa in astfel de structuri asociative care functioneaza atat de bine in celelalte state ale UE. Tot in cadrul Comisiei am atras atentia asupra faptului ca aplicarea mecanismului de disciplina financiara nu inseamna doar cheltuieli eficiente si responsabile. Fermierii deplang uneori rigiditatea finantarilor europene, care datorita caracterului strict birocratic, constituie un obstacol in calea dezvoltarii.

Alinierea cuantumului platilor directe, adica a subventiilor, cat mai curand posibil la nivelul tuturor statelor UE, a constituit un alt prilej de a amenda avizul legislativ cu argumentul concret ca diferentele semnificative dintre platile directe din diferite state membre contribuie la scaderea competitivitatii sectorului agricol in tarile mai putin dezvoltate, cu precadere, in Romania. Cu alte cuvinte, uniformizarea subventiilor intre statele membre ale UE. Desigur, mai este mult de lucrat in acest sens.

 

 

                            Presedinte PDL Cluj,

                     Europarlamentar Daniel Buda.

0 comentarii2072 vizualizări04 septembrie 2014




rss 2.0
rss 2.0