Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 10 Iulie 2020 - 16470 vizitatori azi
Basescu si Ponta, dreapta si stanga, la fel de vinovati pentru subminarea pozitiei externe a Romaniei.

Partidul Romania Unita condamna modalitatea dezastruoasa in care se desfasoara negocierile statului roman pentru portofoliul de comisar european si felul in care responsabilii iresponsabili ai acestui demers au transformat interesul national pentru o nominalizare prestigioasa si relevanta la nivel european intr-o hartuiala politica marunta si grotesca.

Pozitia Romaniei la nivelul Uniunii Europene este subminata constant de luptele politice interne dintre Traian Basescu si Victor Ponta, dintre dreapta si stanga, clasa politica riscand astfel interesele pe termen lung ale Romaniei pentru a-si satisface clientela de partid si pentru a marca puncte in jocul electoral intern.

Nesiguranta portofoliului Romaniei in Comisia Europeana si riscul major sa fim tratati ca o tara de ultim rang la nivel european sunt consecinte directe ale felului in care decidentii politici joaca interese nationale majore la ruleta meschinariei de partid.

Asa cum s-a intamplat mereu in ultimii 25 de ani, clasa politica romaneasca pune mai presus de pozitia Romaniei pe plan extern interesele interne marunte, jocurile de culise din partide si mizele electorale imediate, transformand Romania dintr-un jucator important pe plan european intr-o cantitate neglijabila, tinta ironiilor si a dispretului printre parteneri.

  Atunci cand zazania PDL-PNL cu PSD si rivalitatea presedintelui tarii cu premierul devin motive de declasare a Romaniei si de mentinere a ei in zona gri a Uniunii Europene, responsabilitatea actantilor politici care se fac vinovati de calcarea in picioare a intereselor tarii pentru orgolii si combinatii de moment este majora.

Partidul Romania Unita le solicita de aceea presedintelui si premierului tarii, dar si partidelor implicate in acest duel impotriva propriei tari, sa inceteze luptele fratricide prin care scot la mezat locul statului roman la nivel european pentru a obtine satisfactia de moment de a fi incurcat planurile adversarilor politici, uitand ca pe plan extern Romania este o tara care are un interes unic si vital, nu mosia unei tabere politice sau a unei figuri publice, oricare ar fi aceea.

Ajunge cu distrugerea poporului roman pentru interesele personale ale politicienilor si pentru mizele electorale ale partidelor!

 

Deputat Bogdan Diaconu

Presedintele Partidului Romania Unita

05.09.2014.

0 comentarii2023 vizualizări05 septembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0