Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 05 Iulie 2020 - 10518 vizitatori azi
Afirmatia lui Ponta despre presedinte si regimul nazist este scandaloasa".

Joseph Daul, Presedintele Partidului Popular European (PPE), a comentat astazi declaratia premierului roman Victor Ponta, care aafirmat: " efectele asupra societatii romanesti lasate de cei 10 ani de regim Traian Basescu sunt destul de asemanatoare cu cele lasate de regimul nazist in Germania ": "Remarcile facute ieri de Victor Ponta sunt ingrijoratoare. Este cu adevarat scandalos ca un prim-ministru al unei tari UE sa compare presedintele tarii sale cu nazisti. Dupa cum este bine cunoscut, presedintele Traian Basescu a fost ales democratic de doua ori  consecutiv si in timpul celor doua mandate a implementat cu succes o serie de reforme economice si structurale dificile, dar necesare, care au pus tara pe calea stabilitatii si prosperitatii. Romania  se afla intr-o situatie mult mai buna ca acum zece ani, inainte de alegerea presedintelui Traian Basescu.  

 
Pe de alta parte,  in ultimii trei ani, Victor Ponta a fost obsedat de incercarea de a il inlatura pe presedintele Basescu. In detrimentul stabilitatii si credibilitatii tarii sale, Ponta  se face responsabil de organizarea multor jocuri si manevre nedemocratice , ca parte a incercarilor sale nereusite de a deveni presedinte.Ambitiile prezidentiale  ale lui Ponta continua sa nu aiba nicio limita: : emiterea de ordonante de urgenta in mijlocul campaniei, incercarea de a incepe o noua  procedura de suspendare a presedintelui la sfarsitul mandatului sau, utilizand declaratii populiste care instiga la ura, etc. Romania, ca  stat membru al UE de peste sapte ani, merita mai mult.  
 
In cele din urma, fac apel la Partidul Socialistilor Europeni si la conducerea acestuia sa condamne imediat remarcile ingrozitoare ale lui Ponta si sa se distanteze deastfel de comentarii. "

Nota pentru editori: 
Partidul Popular European (PPE) este cel mai mare si cel mai influent partid politic la nivel european  de centru-dreapta, care include in prezent 73 de partide membre din 39 de tari, presedintii Comisiei Europene si Consiliului European, 12 sefi de stat si de Guvern ai tarilor membre UE si 6 sefi de stat si de guvern ai tarilor non-UE si are cel mai mare grup din Parlamentul European. 

Pentru mai multe informatii
Kostas Sasmatzoglou, purtator de cuvant al PPE, Tel. + 32-2-2854147 
Javier Jiménez, Director de presa si comunicare al PPE, Tel. + 32-475480446
.
Foto - arhiva Marius Chiuzan.
0 comentarii1890 vizualizări08 septembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0