Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 07 Iulie 2020 - 9200 vizitatori azi
Scotia, apel la unitate.

UDMR a lansat joi contestabilul proiect de autonomie, in aceeasi zi in care scotienii au fost chemati la urne pentru a spune daca sunt sau nu de acord cu independenta de Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Scotienii au votat in proportie de 55,3% impotriva independentei Scotiei de Marea Britanie. Cetatenii Scotiei au inteles ca viitorul este impreuna si nu divizati, au inteles ca sunt o forta doar impreuna! Mesajul Scotiei pentru intreaga Uniune Europeana este unul pozitiv, de unitate, si consider ca si noi, politicienii romani, ar trebui sa tinem cont de acest mesaj! In plus, contextul international dificil in care ne aflam, provocarile din vecinatatea estica a Uniunii Europene si a NATO,  inclusiv a tarii noastre, ne determina sa sustinem unitatea, integrarea si nu fragmentarea. Un rezultat favorabil independentei Scotiei ar fi insemnat  un vot impotriva unitatii cu greu castigata, ar fi insemnat un exemplu de "divort" pasnic, democratic, putand fi "preluat" de alte regiuni din tari precum Spania,  Belgia, Ucraina, Romania etc.

            Proiectul UDMR de autonomie a Tinutului Secuiesc a fost deja criticat dur de catre Consiliul Superior al Magistraturii, care precizeaza ca acesta excede cadrul constitutional in materia infaptuirii justitiei in Romania si  "reprezinta un potential de afectare a independentei si a prestigiului acesteia, precum si o agresiune la principiile statului de drept". Cu toate acestea, diferenta dintre referendumul scotian si alte referendumuri care ar putea fi organizate in alte tari este notabila. Scotia este o tara care a fost independenta si care are o traditie de autoguvernare, are Parlament si a organizat un referendum pentru independenta, iar in cazul tarii noastre, spre exemplu, proiectul UDMR de sustinere a autonomiei priveste un tinut  regional care doreste autonomie. Asadar, interesul tuturor cetatenilor acestei tari trebuie sa se manifeste in vederea unitatii si integritatii teritoriale ale Romaniei, mai ales in conditiile geostrategice actuale, in care o forta agresiva din exterior afecteaza suveranitatea si independenta unui stat vecin.

            In concluzie, stimati colegi senatori, consider ca trebuie sa luptam cu forta argumentelor pentru o Romanie unita! In fapt, puterea reala o are numai statul roman, care trebuie sa fie principalul instrument de dezvoltare si continuitate a neamului romanesc, pentru a aduce bunastare si a asigura stabilitate tuturor cetatenilor acestei tari, indiferent de etnie.

 Va multumesc!

 

Senator PDL

Daniel  Cristian Florian

0 comentarii1925 vizualizări23 septembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0