Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Senatul este, din nou, in vacanta.

Ne mai despart doar 48 de ore pana la declansarea campaniei electorale, iar eu observ ca Senatul este, din nou, in vacanta, desi nu a trecut nici macar o luna de cand senatorii s-au intors la munca. Daca adunam o luna de vacanta de iarna, inca o luna libera de alegeri europarlamentare, doua luni de vacanta de vara, inca  o luna si jumatate de alegeri prezidentiale, la care adaugam si zilele libere avute, constatam ca sase luni dintr-un an Senatul Romaniei nu functioneaza. Asadar, sase luni dintr-un an senatorii Romaniei nu-si fac datoria pentru care au fost trimisi in Parlament, aceea de a legifera.

                   Este inadmisibila aceasta atitudine a PSD care detine majoritatea in Senat, aceea de a bloca activitatea acestei institutii.

                   Am constatat ca Parlamentul a devenit o anexa a Guvernului, ca prim-ministrul Victor Viorel Ponta nu are nevoie de Parlament, premierul avand la indemana ordonantele de urgenta, asa ca s-a ajuns pana la a cere colegilor parlamentari PSD sa plece acasa iar acestia sa o si faca.

                   Este regretabila atitudinea PSD de a bloca activitatea Senatului Romaniei si atat eu, cat si colegii mei din PDL, dorim sa asiguram continuarea activitatii din Senat.

                   S-ar fi putut gasi o solutie de compromis care sa  rezolve aceasta situatie, o solutie de compromis intre nevoile PSD si nevoia de a legifera, in sensul de a avea activitate in Senatul Romaniei in fiecare saptamana in zilele de luni si marti pentru a se desfasura sedintele de plen si de comisii, iar de miercuri pana duminica, activitate in teritoriu.

                   Cele cinci zile de prezenta in colegii ar fi fost suficiente si asta fara a bloca activitatea Senatului Romaniei. Din pacate, majoritatea constituita in jurul PSD a votat pentru blocarea activitatii in aceasta institutie, interesul de partid fiind peste interesul cetatenilor din aceasta tara.

 

Va multumesc!

 

 

Senator Florian Daniel Cristian

 

0 comentarii3010 vizualizări30 septembrie 2014




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0