Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 07 Iulie 2020 - 8104 vizitatori azi
Comunicate. ACL. PSD.

"Guvernul Ponta a decis sa inchida 4 000 km din reteaua sa feroviara, intr-un moment in care ar trebui sa sprijine accesibilitatea feroviara ca mijloc de promovare a dezvoltarii economice, sociale si teritoriale si a mobilitatii cetatenilor. Din nou vom avea oameni in somaj. Unde sunt cele un milion de locuri de munca promise?", intreaba eurodeptatul PDL, Marian Jean Marinescu.

Fostul ministru al Transporturilor, Dan Sova si actualul ministru Ioan Rus sustin ca reducerea retelei feroviare cu 4.000 km a fost ceruta de Comisia Europeana pentru eficientizarea ei. Marian Jean Marinescu, eurodeputatul anului 2014 pentru Inovatie si Cercetare si vicepresdinte PPE , i-a adresat o intrebare scrisa Comisarului European pentru Transport, Sim Kallas.

"Romania a decis sa inchida 4 000 km din reteaua sa feroviara. Aceasta decizie, de a inchide anumite linii feroviare este in conformitate cu agenda privind transportul sustenabil a UE si cu obiectivele europene privind emisiile? UE are drept obiectiv dezvoltarea retelei feroviare de pe teritoriul Europei, pentru facilitarea legaturilor dintre est si vest, si consacra o mare parte din bugetul TEN-T sectorului feroviar. Romania investeste masiv in infrastructura rutiera si subventioneaza transportul rutier, in timp ce sectorul feroviar este subfinantat. Angajamentul asumat de Romania cu privire la conectarea retelei sale feroviare cu restul Europei s-a diminuat, iar reducerea retelei feroviare din Romania ar putea stabili un precedent pentru intreaga Uniune Europeana. Ce masuri poate adopta Comisia pentru a preveni acest lucru?", au fost intrebarile adresate in scris Comisiei Europene.

"Guvernul Ponta isi acopera inca o data incompetenta prin minciuna. In raspunsul oficial pe care l-am primit de la Comisarul Kallas se arata foarte clar ca decizia inchiderii celor 4.000 de km de cale ferata s-a luat la Bucuresti, si nicidecum la Bruxelles. Ministrul Ioan Rus trebuie sa remedieze urgent situatia! ", a declarat Marian Jean Marinescu

Raspunsul oficial al Comisarului pentru Transport, Sim Kallas oferit domnului Marian Jean Marinescu, eurodeputat si vicepresedinte PPE

" Comisia a indemnat cu succes Romania sa contribuie financiar la intretinerea retelei feroviare, pentru a avea garantia ca si operatorii aflati in proprietatea statului platesc taxele de acces la calea ferata, precum si sa acorde CFR SA o scutire de la plata datoriilor istorice. Ministrii transporturilor si finantelor s-au angajat sa aloce transporturilor un procent de 2% din PIB. "Acordul de parteneriat" dintre Romania si Comisie[2], care prevede adoptarea planului general in domeniul transporturilor, se bazeaza pe ipoteza unei retele feroviare durabile si pe nevoile utilizatorilor. Finantarea pentru implementarea proiectelor de realizare a retelei transeuropene de transport[3] este mentionata in cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (MIE)[4], inclusiv cele 11,3 miliarde EUR transferate de la Fondul de coeziune la MIE, permitand UE sa isi indeplineasca obiectivele de dezvoltare durabila prin promovarea proiectelor feroviare. In ceea ce priveste Romania, o suma totala de 1,2 miliarde EUR acordata in cadrul MIE va fi directionata catre investitiile in transportul feroviar si pe cai navigabile interioare, astfel cum a rezultat din discutiile purtate cu autoritatile nationale. Mai mult decat atat, programul operational (PO) referitor la infrastructurile majore, in curs de elaborare in prezent de catre autoritatile romane, va aloca fonduri unei distributii echilibrate de moduri de transport. Programul operational in domeniul transporturilor pentru perioada 2007-13 a prevazut, de asemenea, investitii majore in reteaua feroviara. Cu toate acestea, proiectele au intampinat pana in prezent intarzieri semnificative."

 

Anca ANDREI

Assistant to Marian Jean Marinescu MEP
ASP 07 F 264 , Rue Wiertz 60 , B-1047 Bruxelles
Phone: +32 2 28 38416 / Fax: +32 2 28 49416
anca-georgiana.andrei@europarl.europa.eu
(Mobile: +4 0722 543 901).

 

 

 

Guvernul Ponta modernizeaza Educatia!

             Echipele de campanie ale PSD au stat ieri de vorba cu alegatorii din comunele Budacu de Jos, Galatii Bistritei si Rodna.  Ziua s-a incheiat cu un spectacol, care a avut loc in localitatea Salva si a fost sustinut de Varu Sandel, Puiu Codreanu, Ghita Munteanu, Anuta Motofelea, Cristina Retegan, Nicu Cioanca si alti artisti. La eveniment au participat presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, deputatul PSD, Daniel Suciu, senatorul PSD, Ioan Denes, primarul comunei Salva Gheorghe Onul si viceprimarul aceleiasi localitati Movileanu Gabriel.

            In Bistrita, echipa de campanie a impartit materiale electorale si a avut o intalnire cu locuitorii de pe strada Artarilor. La discutii a participat presedintele executiv al PSD Bistrita, Ovidiu Cretu, secretarul executiv al aceleiasi structuri, Iosif Molnar si viceprimarul Bistritei, George Avram.

Mesajul zilei:

  • In timp ce Basescu cu Iohannis si-au dat mana pentru a continua regimul austeritatii, Guvernul Ponta continua procesul de modernizare a educatiei si adaptarea ei la realitatile societatii contemporane.
  • Iohannis si Basescu se sprijina reciproc pentru alegerile prezidentiale. Intre timp, Guvernul Ponta merge mai departe cu revizuirea si modernizarea programelor si manuelelor pentru ceilalti ani de studiu.
  • Era nevoie de modernizarea manualelor deoarece multe erau si sunt inca foarte vechi. Exista manuale in uz si de 14 ani, care contin informatii perimate (de exemplu, ca Romania se invecineaza cu Iugoslavia). Manualele digitale nu le inlocuiesc pe cele tiparite. Ambele variante vor fi disponibile si vor exista in paralel. Manualele digitate sunt gratuite.
  • Procesul de modernizare a manualelor merge in paralel cu revizuirea si aerisirea programelor scolare.

  E SIMPLU. E CEL MAI BUN . VICTOR PONTA - PRESEDINTE!

 

 

Ajutor pentru copii

             Echipele de campanie ale PSD au stat ieri de vorba cu locuitorii comunelor Negrilesti, Matei, Livezile si Rebra. Seara s-a incheiat cu un spectacol, care a avut loc in localitatea Rebra si a fost sustinut de Varu Sandel, Puiu Codreanu, Ghita Munteanu, Anuta Motofelea, Cristina Retegan, Nicu Cioanca si alti artisti. La eveniment au participat presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, deputatul PSD, Daniel Suciu, senatorul PSD, Ioan Denes, senatorul PSD, Liviu Marian Pop, prim-vicepresedintele PSD BN, Nicolae Moldovan, vicepresedintele Consiliului Judetean, Alexandru Pugna, primarul comunei Rebra, Stefan Danci si altii.

            In Bistrita, echipa PSD a stat de vorba cu locuitorii din zona Pietei Mihai Eminescu, a bulevardelor Decebal si Republicii.

MESAJUL ZILEI:

In timp ce Iohannis isi adauga case in palmares, iar Basescu isi tradeaza propria tara, Guvernul Ponta vine cu un set de masuri in sprijinul copiilor.

 Guvernul Ponta a aprobat miercuri marirea alocatiei de sprijin al familiei pentru 500.000 de copii din familii sarace. Micutii, care provin din familii in care fiecare membru are un venit net de pana la 530 de lei lunar, vor primi cu cate 42 de lei in plus. Marirea va intra in vigoare de la 1 noiembrie.

 De asemenea,  Guvernul Ponta a aprobat aplicarea unui tratament egal pentru toti copiii aflati in sistemul special de protectie. Astfel, tot de la 1 noiembrie, peste 20.000 copii, care se afla in ingrijire la familii, in plasament, si care primeau pana acum 97 de lei,  vor primi cate 440 de lei

 Mai mult decat atat, Guvernul Ponta dubleaza, de la aceeasi data, alocatia de hrana zilnica pentru 60.000 de copii aflati in sistemul de protectie speciala. Totodata, de la 1 ianuarie 2015 se va dubla alocatia de hrana zilnica, de ela 8 la 16 lei, pentru aproximativ 43.000 de persoane adulte cu dizabilitati sau care se afla in centrele de ingrijire.

 E SIMPLU. E CEL MAI BUN. VICTOR PONTA - PRESEDINTE!

 

 

Continuam politica de majorarea a pensiilor si salariilor

             Luni, 13 octombrie, echipele de campanie ale PSD au stat de vorba cu locuitorii din comunele Nimigea, Ilva Mare si Monor. Ziua s-a incheiat cu un spectacol care a avut loc la Monor si a fost sustinut de Varu Sandel, Puiu Codreanu, Ghita Munteanu, Anuta Motofelea, Cristina Retegan, Nicu Cioanca si alti artisti. La eveniment au participat presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, deputatul PSD, Daniel Suciu, prim-vicepresedintele PSD Bistrita-Nasaud, Nicolae Moldovan, secretarul executiv al aceleiasi structuri, Romeo Florian, consilierul judetean al PSD, Maria Ulecan si altii.

            In Bistrita, echipa de campanie a impartit materiale electorale locuitorilor din zona Independentei Sud. Tot acolo a avut loc si o intalnire a primarului Bistritei, Ovidiu Cretu si a echipei de consilieri municipali ai PSD, cu cetatenii care au avut intrebari sau nemultumiri.

Mesajul zilei a fost:

Aplicarea programului lui Iohannis va presupune noi datorii si noi taieri de pensii si salarii, la fel cum a procedat si Traian Basescu in 2010, dupa ce a devenit presedinte.

 Guvernul Ponta a dat pensionarilor banii taiati de guvernul Boc si a majorat pensiile peste rata inflatiei. Acest proces de crestere a pensiilor si de reparatie sociala continua si in 2015 cu o valoare peste rata inflatiei.

 Programul economic a lui Iohannis necesita un surplus de 6 miliarde de euro. Asta inseamna revenirea la politicile de austeritate pentru acoperirea deficitului dintre venituri si cheltuielile propuse de Iohannis.

 Cand Victor Ponta a preluat conducerea Guvernului, salariul minim in Romania era de 700 de lei. Am crescut, constant, valoarea acestui salariu, iar din 2015 salariul pe care aproximativ 1 milion de romani il primesc va creste cu alti 75 lei!

 E SIMPLU. E CEL MAI BUN

VICTOR PONTA - PRESEDINTE!

 

DEZVOLTARE IN MEDIUL RURAL

           La acest sfarsit de saptamana echipele de campanie ale PSD au sta de vorba cu alegatorii din localitatile Prundu Bargaului, Josenii Bargaului, Uriu, Lunca Ilvei, Sant, Nuseni si Ciceu Giurgesti. Locuitorii au avut parte si de 3 spectacole electorale, care au avut loc la Uriu, Ciceu Giurgesti si Dumbraveni.

            In Bistrita, echipa de campanie, insotita de ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Doina Pana, a stat de vorba cu cei care se aflau in Piata Agroalimentara Decebal. De asemenea militantii PSD au impartit materiale electorale la casele din zona industriala, dar si in cartierele Sarata si Sigmir.

Mesajul zilei a fost urmatorul:

Victor Ponta sustine dezvoltarea in mediul rural. Se semneaza proiecte cu fonduri europene pentru gradinite, canalizare, drumuri si sanatate. Modernizarea mediului rural este extrem de importanta.

  • Victor Ponta demonstreaza ca este alaturi de primari. Guvernul actual sustine administratiile locale, spre deosebire de cei din ACL care au ajuns sa isi hartuiasca proprii primari.

Spre deosebire de guvernele PDL, Victor Ponta a inteles importanta utilizarii fondurilor europene pentru dezvoltarea Romaniei, iar modul in care a crescut rata absorbtiei demonstreaza acest lucru.

  • Rata de absorbtie a crescut in jurul valorii de 40% in prezent, de la 7%, cat era in momentul preluarii guvernarii.
  • Rata de absorbtie a crescut de peste 5 ori, iar 6 programe operationale puse in pericol de coruptia si incompetenta PDL au fost deblocate.

Fondurile europene reprezinta o sansa imensa pentru dezvoltarea mediului rural, iar astazi se fac noi pasi inainte in acest sens.

 E  SIMPLU. E CEL MAI BUN.

VICTOR PONTA - PRESEDINTE!

 

0 comentarii1960 vizualizări16 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0