Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 30 Septembrie 2020 - 12658 vizitatori azi
Erorile din Master Planul pe Transport prezentat de Guvern.

Partidul Romania Unita atrage atentia ca Master Planul prezentat de Guvernul Victor Ponta are urmatoarele probleme:

1.    Marfurile si pasagerii vor tranzita Romania de la Constanta la Nadlac pe autostrada care va fi completa cel mai devreme in 2018, o data cu finalizarea tronsonului Pitesti - Sibiu, adica vom avea cel putin inca 3 ani de lipsa de competitivitate economica din cauza inexistentei unui coridor complet Est - Vest.

2.    A2, Centura Bucuresti si Bucuresti - Pitesti  (A1), toate finantate din bugetul de stat, adica din buzunarul romanilor, vor fi concesionate, iar persoanele fizice si juridice din Romania vor plati bani strainilor ca taxa de utilizare chiar daca suporta separat si vigneta, ca si in prezent.

3.    Centura Bucuresti Sud va fi finalizata in 2016.

4.   In perioada estivala se vor mentine restrictiile impuse transporturilor de marfuri pentru A2, adica nu vom avea coridor complet est-vest in interesul general al Romaniei.

5.    In cazul in care nu se semneaza contractul pentru autostrada Comarnic - Brasov, Guvernul vrea sa transforme un drum judetean continuat de 20 de km de drum forestier in "2 benzi in plus pentru DN1", uitand ca actualul drum judetean Campina - Valea Doftanei nu are portanta de 40 de tone si se afla intr-o stare deplorabila, iar in zona barajului de la Doftana este imposibil ca doua vehicule de mare tonaj sa se intersecteze. Transformarea unui drum judetean ce strabate 2 localitati si se continua cu 20 de km de drum forestier in drum national cu o banda pe sens implica costuri uriase nejustificate in contextul in care se afla DN1. Solutia pentru acest drum este finantarea de catre Consiliul Judetean Prahova si Consiliul Judetean Brasov a refacerii drumului judetean existent, in paralel cu amenajarea ultimilor kilometri de drum forestier si transformarea acestora in drum judetean.

6.    Restrictiile de circulatie pe DN1 impuse vehiculelor de mare tonaj vor ramane in vigoare chiar si dupa finalizarea autostrazii Comarnic-Brasov avand in vedere ca Ploiesti - Comarnic ramane la stadiul de drum national cu doua benzi pe sens ca si in prezent. Rezulta ca ruta Constanta - Bucuresti - Ploiesti - Brasov - Sibiu - etc. nu poate reprezenta la finalizarea Comarnic - Brasov o alternativa de coridor pentru transportul de marfuri.

7.    Aglomeratia din granitele cu Ungaria se rezolva cel mai devreme in 2016.

8.    Alternative reale de tranzit al marfurilor, adica de dezvoltare economica si sociala intre judetele din Moldova si Transilvania apar abia in 2018 cand, eventual, se finalizeaza Iasi-Targu Mures, iar acest lucru are loc pe fondul lipsei de viziune in ceea ce priveste drumurile nationale europene actuale care zac in parasire si ar putea reprezenta pe termen scurt o solutie pe aceasta relatie intre cele doua provincii istorice.

9.    In loc de centura ocolitoare prioritara la Fagaras, Guvernul viseaza drum expres Fagaras-Targu Mures pana in 2016.

10.  Guvernul a uitat de relatia extrem de importanta dintre Bucuresti si Giurgiu, asa cum a uitat si de podul prieteniei ce leaga Giurgiu de Ruse si care in partea romaneasca arata ca dupa al doilea razboi mondial.

 In concluzie, actualul Guvern a invatat lectia, insa nu cunoaste foarte bine si solutia pentru ca sistemul care trebuie sa aplice acest master plan este in continuare unul putred si corupt.

 

Augustin Hagiu

Vicepresedinte al Partidului Romania Unita.

0 comentarii1645 vizualizări15 ianuarie 2015
rss 2.0
rss 2.0