Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 25 Februarie 2020 - 10316 vizitatori azi
Parlamentul trebuie sa intervina pentru ca romanii sunt jefuiti in criza francului elvetian.

Parlamentul Romaniei are datoria sa intervina de urgenta pentru solutionarea situatiei romanilor afectati de criza francului elvetian. Cetatenii Romaniei nu au datoria sa sustina economia Elvetiei platind un pret dublu pe francul elvetian fata de momentul in care au contractat credite, dupa cum nu au nici datoria sa sustina bancile straine care au obtinut profituri uriase determinand populatia sa ia credite de acest tip prin faptul ca nu ofereau alternative viabile la acea ora.

 Parlamentul nu poate ramane in vacanta in timp ce sute de mii de romani sunt afectati de scumpirea peste noapte a ratelor pe care le au de platit. Asistam la o teapa oficiala la cel mai inalt nivel, care, chiar daca este ascunsa in formule sofisticate, este, in realitate, doar o noua inselare a cetatenilor pusi acum sa plateasca pentru acoperirea deficitelor altora.

Daca luam in considerare ca sistemul capitalist inseamna ca partile contractante sa fie impreuna si la castig, si la pierdere, faptul ca doar cetatenii sunt obligati sa suporte pierderile, in timp ce bancile se aleg doar cu profitul, inseamna ca ne aflam intr-o formula noua de distributie a rolurilor in care cetateanul roman este condamnat sa fie inselat. Tocmai de aceea, Parlamentul are nu doar datoria, ci si justificarea sa intervina legislativ pentru a-i proteja pe romani de aceasta formula dezastruoasa a inselaciunii.

 

Deputat Bogdan Diaconu

Presedintele Partidului Romania Unita.

0 comentarii1526 vizualizări19 ianuarie 2015
rss 2.0
rss 2.0