Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 25 Februarie 2020 - 10768 vizitatori azi
START 2015. EDILII SI WC-urile PUBLICE.

Din lipsa de performante notabile, edilii nostri dragi, isi risipesc priceperea si inteligenta pe proiecte si studii care au in vedere desfiintarea WC-urilor publice din oras. Dupa dezbaterea publica organizata de Primarie pe tema modernizarii Pietei Centrale in care domnul Primar Ovidiu Cretu a comandat un proiect fara iarba si copaci a gasit un lucru esential ca Bistrita sa semene cu Viena prin desfiintarea toaletelor publice care au fost renovate anul trecut, cu 50.000 euro. S-a gasit si o scuza: cum ca toti care vor strange din picioare vor putea bate pe la usile cafenelelor si restaurantelor de pe pietonal si nu numai. Explicatia nu sta in picioare deloc, avand in vedere ca nu toti vor avea bani sa consume ceva iar cei care vin de prin alte parti probabil nu vor mai avea bani nici macar de o cafea inainte de a pleca acasa.

           Mai plin de zel vicele KISS LASZLO subalternul primarului care sta si intr-un picior numai sa ramana pe functie, in orice fel si in orice chip, se gandeste la randul sau la un alt proiect de modernizare a Pietei Unirii (din partea de sus a pietonalului, in fata Bisericii Ortodoxe) care si el a fost modificat si modernizat nu de mult. Si-a amintit si dansul de un lucru esential, desigur in viziunea lui, desfiintarea WC-ului public pentru ca si aici Bistrita trebuie sa semene cu Nürnberg.

           Am vazut in schimb la TV reactia bistritenilor precum si a preotului Vidican de la Biserica de la Coroana de Aur. Nimeni nu agreaza asa ceva si domnul preot atragea atentia cat de folosita este locatia de enoriasii care vin la slujba, nunti si boteze. Ati auzit domnilor edili? Ati auzit de lucrul bine facut? Cum sa strici ceva care este folosit de multi cetateni ai orasului. Atragem atentia consilierilor locali sa nu voteze asemenea proiecte in detrimentul cetatenilor. Va garantez ca daca aceste WC-uri vor fi desfiintate vor fi folosite cu succes si in bataie de joc pasajele istorice, care si ele vor fi modernizate pe bani grei. Cum vor arata oare pasajele cu piatra naturala din Muntii Rodopi combinat cu miros de urina autohton? Viziunea edililor in privinta modernizarii acestor piete este distructiva pe mai multe paliere si creaza disconfort cetatenilor chiar si atunci cand edilii isi deschid gura si prezinta niste planse.

          Consultati-va cu oamenii si numai dupa aceea sa luati decizii, ca singuri le luati gresit si neprofesionist privind prioritatile si cheltuirea banului public. Oare in 2015 la Bistrita mai vine Primaria cu multe surprize neplacute ?

 

Data, 21.01.2015      

                PARTIDUL ECOLOGIST ROMAN

                        Filiala Bistrita

                  Marius BALAN - presedinte.

0 comentarii1519 vizualizări21 ianuarie 2015
rss 2.0
rss 2.0