Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 25 Februarie 2020 - 11344 vizitatori azi
LEGALITATE in Consiliul Local Bistrita !

Vedem cu totii cum in ultimele luni de zile, sedintele Consiliului Local Bistrita se desfasoara intr-o stare de incertitudine in ceea ce priveste pozitia unor colegi consilieri de a mai putea face parte legal in calitate de alesi locali in forul decizional al municipiului Bistrita. Publicarea motivatiei Curtii Constitutionale privind neconstitutionalitatea ordonantei de urgenta a guvernului, care a permis migratia alesilor locali ne spune faptul ca unul din tertipurile  prin care cei care au vrut sa-si atraga mai multe voturi la alegerile prezidentiale, nu avea justificare si mai ales nevoia de urgenta in aplicare. Asa cum este cazul si la Bistrita, cea mai mare problema a acestei decizii nu tine de schimbarea componentei politice a consiliului local, ci de faptul ca acest consiliu local a aprobat intre timp mai multe hotarari, si astfel ne punem intrebarea cat de legale mai sunt acele decizii ?     

    Cand la participarea la vot in cadrul Consiliului Local Bistrita iau parte persoane care din punct de vedere legal si-au pierdut calitatea de ales local, cand avem desemnat un viceprimar "ales" cu o majoritate vazuta  doar de catre cei care fac parte dintr-o comisie de validare  (10 consilieri din 21  au votat pentru persoana desemnata ca si candidat la functia de viceprimar), atunci afectati de deciziile consiliului sunt toti cetatenii municipiului Bistrita.            

       Urmeaza in perioada urmatoare aprobarea bugetului municipiului pe anul 2015, un buget care ar trebui sa fie constituit pe prioritatile de dezvoltare si de necesitate ale orasului. Situatia celor care iau parte la decizii in Consiliul Local Bistrita trebuie clarificata cat mai repede, iar la elaborarea, discutarea si aprobarea bugetului municipiului  trebuie sa ia parte cei care sunt in masura sa participe.

 

 

MIHAI  SARMASAN

Consilier municipal PNL,

Co - Presedinte TNL Bistrita.

0 comentarii1456 vizualizări22 ianuarie 2015
rss 2.0
rss 2.0