Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 25 Februarie 2020 - 11788 vizitatori azi
Solicit Guvernului oprirea privatizarilor si eficientizarea companiilor de stat, nu instrainarea lor.

Partidul Romania Unita considera ca privatizarea unor domenii cheie din industria nationala, precum CFR Marfa sau Posta Romana, reprezinta o eroare strategica fatala. Privatizarile "strategice" de pana acum s-au dovedit in mare masura un esec, ele nu au pus capat coruptiei si nici nu au asigurat servicii mai bune pentru populatie. Stau marturie cazuri rasunatoare de frauda, precum cel al facturilor umflate de la Enel, in care nu doar statul roman, ci si populatia a fost inselata ca urmare a faptului ca domenii cheie au fost vandute unor companii straine in ideea ca astfel serviciile respective vor fi mai corecte si se va investi in modernizarea lor. De fapt, marile privatizari strategice s-au dovedit a fi, in majoritatea lor, niste tepe date romanilor care sunt deserviti la fel de prost ca si inainte, cand activele respective erau ale statului roman. In plus, statul roman a ajuns sa nu mai detina nimic in propria sa tara!

Solutia pentru marile companii de stat, cele care au mai ramas, este depolitizarea si profesionalizarea lor, nu descotorosirea de ele, pentru ca altfel statul roman nu va mai detine nimic, iar puterea sa de decizie in propriul sau areal de suveranitate va fi redusa la zero.

CFR Marfa a trecut pe profit, care mai este atunci ratiunea scoaterii sale la mezat? Si unde o sa ne oprim cu vanzarea activelor Romaniei? In logica aceasta, poate trebuie sa privatizam si TVR, pentru ca e condusa prost si e plina de datorii, Radioul public, apoi, de ce nu, politia, spitalele si serviciul de ambulante, pentru ca sunt sustinute de la bugetul de stat. Vor urma cu siguranta scolile, existand o initiativa la nivel european ca universitatile de stat sa nu mai ofere locuri subventionate.

Partidul Romania Unita solicita de aceea Guvernului sa opreasca procesul de privatizare al activelor statului si sa treaca la eficientizarea companiilor de stat pentru ca starea lor deplorabila sa nu mai fie motiv de instrainare. Interesul national este deasupra oricaror alte interese, cine nu actioneaza in virtutea acestui principiu se inscrie in lista lunga a celor care au devalizat Romania in ultimii 25 de ani cu efectele cunoscute: saracie in continua crestere, slabirea statului si transformarea tarii intr-o colonie in care cetatenii nu mai au niciun fel de drept si nicio perspectiva.

 

Deputat Bogdan Diaconu

Presedintele Partidului Romania Unita

0 comentarii1631 vizualizări08 februarie 2015
rss 2.0
rss 2.0