Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 24 Februarie 2020 - 4466 vizitatori azi
Romania trebuie sa sanctioneze cu masuri dure Ungaria pentru ascunderea infractorului Marko Attila.

Ascunderea de catre Guvernul de la Budapesta a deputatului condamnat Marko Attila in privinta caruia Parlamentul a votat incuviintarea arestarii preventive reprezinta o ingenunchere a Romaniei al carei sistem de justitie a devenit bataia de joc a Ungariei. Conceptul de "protectie din partea premierului Ungariei Viktor Orban" invocat de avocatul lui Marko Attila pentru a justifica fuga acestuia de justitie in Ungaria reprezinta o aberatie juridica si un motiv foarte serios pentru declansarea unui scandal diplomatic.

Solicit MAE roman sa solicite de indata Ungariei expulzarea lui Marko Attila de pe teritoriul sau si isi prezinte scuze oficiale pentru adapostirea unui infractor. In caz contrar, MAE are datoria sa penalizeze diplomatic Ungaria cu cele mai drastice masuri, daca intentioneaza ca cineva sa mai creada ca Romania este un stat suveran. De asemenea, MAE are datoria sa sesizeze de indata Comisia Europeana vizavi de acest comportament aberant al unui stat membru al UE in privinta respectarii justitiei. Tacerea MAE in aceasta privinta, ca si a DNA, este neverosimila.

Ungaria nu este la primul afront grav adus Romaniei, dar adapostirea infractorilor care se ocupa cu retrocedari ilegale reprezinta un semnal de incurajare al tuturor agentilor Budapestei care au o asemenea misiune in tara noastra: spolierea cu orice pret a statului roman, cu promisiunea ca isi vor gasi scaparea de justitie in Ungaria.

Tocmai de aceea, statul roman trebuie sa demonstreze ca bratul justitiei sale este lung si ca nu poate fi evitat. In caz contrar, retelele de retrocedari ilegale maghiare isi vor face de cap in continuare in Romania stiind ca Ungaria ii va scapa pe responsabili de rigorile legii.

 

 

Deputat Bogdan Diaconu

Presedintele Partidului Romania Unita.

0 comentarii1491 vizualizări10 februarie 2015
rss 2.0
rss 2.0