Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
Gheorghe Flutur - "n-am discutat, nu cunosc".

Gheorghe Flutur dupa sedinta Biroului Permanent National al PDL-14 feb. 2011

Gheorghe Flutur: Buna ziua. Sedinta Biroului Permanent National al Partidului Democrat Liberal. Cateva teme pe care le-am discutat astazi. O tema este legata de Protocolul coalitiei de guvernare. Am discutat si in coalitie de dimineata acest lucru, saptamana viitoare va fi gata pe obiective, pe capitole, protocolul de colaborare si de functionare pe perioada urmatoare. Echipele noastre ajusteaza ultimele detalii in acest sens.

A doua tema care s-a discutat, Codul muncii si pachetul de legi privind dialogul social. Aici a fost mandatat primul ministru si ministrul Muncii ca saptamana aceasta sa finalizeze Codul muncii, proiectul de lege referitor la Codul muncii, avand in vedere in primul rand flexibilizarea pietei muncii in Romania, atat de necesara si pentru angajat dar si pentru angajator.

A treia tema, pentru ca vorbim de agenda Parlamentului este vorba de pozitia noastra, a Partidului Democrat Liberal, e vorba de validarea magistratilor la Consiliul Superior al Magistraturii, validarea celor opt magistrati astazi. Si aici, adresam o invitatie si Opozitiei sa grabeasca aceste proceduri, sa se implice sa putem valida constituirea CSM pentru ca aici este vorba de un angajament si un interes national al Romaniei in ceea ce priveste acest capitol de monitorizare pe Justitie.

De asemenea, astazi am discutat si ultimele detalii privind pregatirea Consiliului National de Coordonare a Partidului Democrat Liberal de sambata si va pot spune ca am avut in vedere o propunere legata de votul uninominal pentru intreaga conducere a Partidului Democrat Liberal de la presedinte, prim-vicepresedinti, secretar general, vicepresedinti, secretari generali adjuncti si secretari executivi. Este una dintre propunerile care completeaza proiectul de statut pe care noi il avem in dezbatere la Consiliul National de Coordonare. Cam acestea au fost temele care s-au discutat astazi. Trei intrebari va rog.

S-a discutat despre modificarea statutului astfel incat membrii PDL urmariti penal sa poata fi suspendati automat?

Gheorghe Flutur: Legat de criteriile de integritate in Partidul Democrat Liberal sigur ca avem in vedere imbunatatirea acestora. Vom discuta la Consiliu, sambata, mai multe.

Ce ati decis in cazul Pasat?

Gheorghe Flutur: N-am decis astazi, n-am discutat nimic. Categoric propunerile pentru CNC-ul de sambata vor clarifica si cazul Pasat si alte cazuri in acest domeniu.

Ma iertati, dar cum este posibil sa nu discutati o problema care va afecteaza imaginea totusi?

Gheorghe Flutur: V-am spus, Consiliul National de Coordonare, care este abilitat sa faca clarificari in aceasta problema, va rezolva si acest caz.

Cine a facut propunerea pentru modificarea statutului pentru vot uninominal pentru conducere?

Gheorghe Flutur: Este o comisie de statut condusa de Marian Jean Marinescu, europarlamentarul nostru, si din partea lor a venit.

Se va discuta si despre separarea functiei de presedinte de partid de cea de premier?

Gheorghe Flutur: Nu, n-am discutat aceste chestiuni pentru ca sunt chestiuni care se refera strict la partid, nu la Guvern.

Ati vorbit sa introduceti in statut o prevedere clara de autosuspendare, asa a spus domnul Blaga?

Gheorghe Flutur: Este o problema legata de capitolul integritate care se va discuta sambata la Consiliul de Coordonare.

Ati discutat sau v-a spus despre autosuspendare?

Gheorghe Flutur: Deci, am discutat doar principii, sambata se va discuta in detaliu acest lucru.

Guvernul isi va asuma raspunderea pe Codul muncii?

Gheorghe Flutur: Nu am discutat acest lucru, nu s-a discutat in acest sens. E urgent, Codul muncii este un capitol foarte urgent, dar n-am discutat despre asumarea raspunderii.

Ce faceti cu contractul colectiv de munca, ramane?

Gheorghe Flutur: Zilele acestea premierul si ministrul Muncii va vor spune exact la ce concluzii au ajuns dupa ce termina discutiile cu toate organismele implicate - sindicate, patronate.

Despre Eugeniu Petrescu ce stiti, domnule Flutur?

Gheorghe Flutur: Nu stiu nimic, nu cunosc. Eu personal nu cunosc.

Venea la Biroul Permanent.

Gheorghe Flutur: Nu stiu, eu personal nu-l cunosc.

Personal, nu credeti ca domnul Pasat ar trebui sa-si dea demisia?

Gheorghe Flutur: Da. Personal, cred ca ar trebui sa-si dea demisia.

Despre Sorin Buta ati discutat sau veti discuta la CNC?

Gheorghe Flutur: Cine este Sorin Buta?

A primit verdict de colaborator al Securitatii.

Gheorghe Flutur: N-am discutat, dar pot spune ca unitatile de masura pentru integritate vor fi aceleasi pentru toti membrii Partidului Democrat Liberal. Multumesc.

De ce mai faceti conferinta de presa daca nu puteti sa dati informatii, sa raspundeti la intrebari?

Gheorghe Flutur: Pai eu cred ca v-am dat informatii.

De obicei raspunsurile sunt de genul: "n-am discutat, nu cunosc".

Gheorghe Flutur: Daca n-am discutat, puteam sa va raspund altfel?

Macar o parere de-a dvs., in general.

Gheorghe Flutur: Pai pareri v-am dat la ce m-ati intrebat.

Despre autosuspendare ati spus la modul general.

Gheorghe Flutur: Da. Ca unitatile de masura vor fi aceleasi pentru toti membrii Partidului Democrat Liberal.

Ce inseamna asta?

Gheorghe Flutur: Adica, criteriile de integritate ale Partidului Democrat Liberal vor fi pentru incurajarea luptei anti-coruptie incepand cu proprii membri de partid.

Asta inseamna ca veti introduce o prevedere privind autosuspendarea din partid, prevedere care nu exista in statut?

Gheorghe Flutur: N-am discutat mai mult acest lucru.

Sunteti pentru introducerea acestei prevederi?

Gheorghe Flutur: Da. Sunt pentru aceasta prevedere.

Domnule Flutur, ati mai discutat cu reprezentantii UDMR despre termenele clare pe care le vor incluse in protocol? Spuneau ca usile raman deschise pentru celelalte partide.

Gheorghe Flutur: N-am discutat astazi acest lucru. Am discutat doar calendarul, ca saptamana viitoare comisiile pe care le avem, cele patru formatiuni din arcul guvernamental, sa vina cu forma finala a protocolului de colaborare. N-am intrat in amanunte.

0 comentarii2107 vizualizări15 februarie 2011
rss 2.0
rss 2.0