Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
Scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei, Traian Basescu Premierului, Emil Boc Presedintelui Senatului, Mircea Geoana Presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase Ministrului Sanatatii, Cseke Attila CEDO, Jean-Paul Costa.

 Partidul Conservator considera ca sanatatea romanilor este o problema de securitate nationala ce nu mai poate suporta amputarile facute de acest regim. Se incalca flagrant dreptul la sanatate prevazut in art.34 din Constitutie, precum si dreptul la asistenta medicala in unitati sanitare de stat, explicit precizat in art.47.

 Cerem reanalizarea de urgenta a masurii desfiintarii spitalelor din Romania, dupa un dialog real cu pacientii care beneficiaza serviciile acestor institutii sanitare. Dintre cele 182 de spitale care fac obiectul acestei decizii, un numar de 111 unitati sanitare vor fi  comasate, iar restul de 71 sunt unitati care se vor desfiinta.

 Marea pacaleala a reformei sanitare incepe cu desfiintarea centrelor de inalta performanta din Bucuresti, Iasi, Craiova, Targu Mures si lasarea a sute de localitati fara spitale. Dupa falsa descentralizare din 2010 nu am constatat reducerea aparatului birocratic al ministerului si directiilor de sanatate publica desi acestea gestioneaza un numar de spitale de aproape opt ori mai mic.

Propunerile Partidului Conservator pentru eficientizarea sectorului medical sunt:

1.    deblocarea posturilor din sanatate in conformitate cu normativele europene;

2.    recunoasterea medicinei de familie ca prioritate nationala prin acte normative si  un contract cadru care sa asigure accesul oricarui roman la sanatate;

3.    cel putin 6% din PIB sa fie alocat sanatatii;

4.    fondul unic national al asigurarilor de sanatate sa nu mai fie deturnat in buzunarele catorva proprietari de spitale;

5.    depolitizarea si profesionalizarea managementului sanitar.

 

 

        Presedintele                                                                Deputat

Partidului Conservator,                                       Partidul Conservator,

    Daniel Constantin                                                     Tudor Ciuhodaru

 

 

 

 

 

0 comentarii2219 vizualizări16 februarie 2011
rss 2.0
rss 2.0