Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
"Anchetele instrumentate politic" de Agentia Nationala de Integritate.

Joi, 17 februarie 2011, la sediul Partidului Ecologist Roman din Calea Victoriei 91-93, a avut loc o conferinta de presa, sustinuta de presedintele PER, Danut Pop si de prim-vicepresedintele PER, Viorel Pana. Temele abordate au fost:

1. Pozitia PER cu privire la activitatea sindicala din Romania;

2. Prezentarea calendarului actiunilor de tineret ale PER pentru anul 2011;

3. Pozitia Partidului Ecologist Roman fata de situatia din educatie, cercetare si sanatate.

 In deschiderea conferintei, prim-vicepresedintele PER, Viorel Pana, a tinut sa precizeze ca nu se vor face referiri la activitatea Guvernului si a presedintelui, la Congresul UDMR sau alte teme politice ale zilei. "Suntem pentru construirea si prezentarea unor strategii viabile pentru Romania. Ne insusim strategii precum cea care va fi prezentata de domnul profesor Leca in domeniul energiei si vom incerca sa le inglobam in programul nostru politic. De asemenea, militam pentru infiintarea unui Institut National de Planificare Stretegica", a declarat Viorel Pana.

            In continuare, prim-vicepresedintele PER s-a referit la un sondaj dat publicitatii astazi, conform caruia aproximativ 90% dintre romani nu sunt interesati si nu se implica deloc in problemele comunitatilor din care fac parte. Prin urmare, nu exista un feed-back din partea acestor oameni. PER isi propune "sa-i provoace pe acesti oameni si societatea civila, in general, sa dea un raspuns legat de cum doresc sa arate un partid politic care sa-i reprezinte". In acest sens, PER va initia atat o cercetare sociologica, cat si o dezbatere printr-un chestionar postat pe site-ul partidului.

            La randul sau, presedintele PER Danut Pop a prezentat punctul de vedere al partidului cu privire la activitatea sindicala din Romania si la "anchetele instrumentate politic" de Agentia Nationala de Integritate.

Dupa conferinta de presa, Clubul Ecologist Roman a avut prima prezentare, sustinuta de prof. univ. dr. Aureliu Leca, cu titlul "Strategii si politici Energie-Mediu in Romania".

 Biroul de Presa    

 

 

 

Era momentul sa se faca putina "ecologizare" si in lumea sindicala.

            Salut initiativa Agentiei Nationale de Integritate de a face verificari in cazul averilor dobandite in ultimii ani de lideri sindicali important din Romania. In conditiile in care membrii de sindicat cotizeaza lunar la activitatea sindicala si nu sunt bine reprezentati de liderii lor si, mai mult decat atat, acestia se imbogatesc de pe urma afacerilor cu statul si a mitei pe care o incaseaza cu nerusinare, mi se pare normal ca institutiile statului sa se sesizeze in cazul acestora.

            Este regretabil pentru miscarea sindicala din Romania ca liderii acesteia au inceput sa aiba un comportament similar cu acel al politicienilor corupti care au condus tara in ultimii douazeci de ani. Acest lucru este vizibil in primul rand in negocierile pe bcare acesti "mercenari" le poarta cu Guvernul, doar in aparenta in numele colegilor de sindicat. In realitate, acesti oameni isi urmaresc doar propriul interes, iar "palidele" miscari sindicale de strada sunt doar de forma, fiind aranjate pana in cel mai mic detaliu cu reprezentantii Guvernului.

            Nu vreau sa se inteleaga gresit - nu am nimic personal cu niciunul dintre liderii sindicali cercetati, insa sunt convins ca si pentru imaginea lor personala este bine sa se faca lumina in aceste cazuri investigate de Agentia Nationala de Integritate.

            Am fost intotdeauna un sustinator al miscarii sindicale si al oricarei forme de asociere facuta in interesul oamenilor si intr-un scop constructiv. Din pacate insa, in ultimii douazeci de ani, vedem aceleasi figuri in lumea sindicala. Chiar si lumea politica, pe buna dreptate hulita de multi oameni, a reusit sa se reformeze in ultima perioada prin aparitia unor lideri noi, tineri, care nu pot fi acuzati de un trecut communist si de colaborare cu Securitatea, dar care nu au confirmat inca din punct de vedere politic.

  Tocmai de aceea cred cu tarie ca miscarea sindicala trebuie sa-si identifice noi lideri, credibili, "nepatati" si care nu au fost "abonati" la contractele cu statul si la banii cotizati in mod corect de colegii lor.  "Ecologizarea" in lumea sindicala trebuie facuta si de jos in sus, de colegii acestor lideri corupti, si nu doar de autoritatile statului.

 Danut Pop - Presedintele Partidului Ecologist Roman.

0 comentarii2128 vizualizări17 februarie 2011
rss 2.0
rss 2.0