Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
Basescu nu e doar groparul Romaniei, ci si groparul Uniunii Europene .

Eurodeputatul PSD Catalin Ivan atrage atentia ca, din cauza Romaniei, Comisia Europeana risca sa nu obtina descarcarea bugetara pe anul 2009, fapt care ar produce un blocaj politic major la Bruxelles, cu anumite consecinte diplomatice pentru tara noastra.

Raportorul german, Jorgo Chatzimarkakis, membru al grupului ALDE, a avertizat ca, in cazul in care un set de sase cereri nu sunt indeplinite, Parlamentul European va amana descarcarea de gestiune pe 2009 a Comisiei Europene, din luna mai pana in luna octombrie. Chatzimarkakis a explicat ca aceasta decizie s-ar justifica prin gestionarea defectoasa si chiar frauduloasa a banilor europeni de catre unele tari membre, in special Romania, Bulgaria sau Grecia.

 

"La Bruxelles, Romania este privita tot mai mult ca o amenintare la adresa Uniunii Europene, iar aceste semnale par sa vina din toate partile. Din cauza incompetentei, dar si a hotiilor actualilor guvernanti din state ca Romania, in ceea ce priveste gestionarea fondurilor europene, Comisia Europeana este amenintata ca nu va obtine descarcarea bugetara pe anul 2009. In tot acest timp, Traian Basescu sta la suete cu Spani si Visani, sau se cearta cu Blaga si altii. A devenit destul de clar faptul ca Basescu nu e doar groparul Romaniei, ci si al Uniunii Europene!", a declarat Catalin Ivan.

Social-democratul a subliniat ca o posibila amanare a descarcarii bugetare ar echivala cu un vot de blam impotriva Comisiei Europene, un fapt fara precedent si care, intr-un scenariu extrem, ar putea duce chiar la "caderea" Comisiei. "Sa nu ne miram daca Romania va fi data afara pe usa din spate a Uniunii Europene, asta daca tinem seama de faptul ca, sub Guvernul Boc, am devenit nu doar o gaura neagra pentru fondurile europene, ci chiar o amenintare la adresa institutiilor UE! Eu unul m-am saturat ca, de fiecare data cand se vorbeste de copilul rau al UE, sa se arate cu degetul inspre Romania!",  a afirmat Ivan.

Catalin Ivan, care este si membru in Comisia de control Bugetar a Parlamentului European, a dat ca exemplu situatia grava a fondurilor europene necesare pentru POSDRU blocate de trei luni chiar de catre Ministerul Finantelor si a reamintit ca, potrivit Raportului pe anul 2009 al Comisiei Europene cu privire la protectia intereselor financiare ale UE si combaterea fraudei, in Romania si Bulgaria au avut loc 81% din totalul cazurilor de frauda cu fonduri de preaderare din 2009, acoperind o proportie de 93% din totalul sumei fraudate.

 

 

Biroul de Presa al PSD

 

0 comentarii2191 vizualizări18 februarie 2011
rss 2.0
rss 2.0