Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 26 Octombrie 2020 - 3424 vizitatori azi
"Re-industrializarea si modernizarea industriei pot aduce Romania in topul economiilor europene"

Europa are nevoie de un plan de re-industrializare, in ton cu noile evolutii tehnologice si digitale, a subliniat eurodeputatul Victor Negrescu in cadrul unei dezbateri pe care a organizat-o in Parlamentul European, cu sprijinul asociatiei europene Knowledge 4 Information. La dezbaterea "Activitati de productie - intre digital si inovare" au luat parte mai multi europarlamentari, reprezentanti ai sectoarelor vizate, precum si lideri ai asociatiilor europene.

Cu ocazia acestui eveniment, europarlamentarul roman a anuntat demararea unei colaborari cu reprezentantii Comisiei Europene si ai asociatiilor europene de profil pentru a aduce in Romania fonduri suplimentare axate pe dezvoltarea si modernizarea industriei. 

"Trebuie sa privim inainte, spre o «fabrica a viitorului» in Uniunea Europeana, care sa presupuna automatizare, inovare, orientare catre facilitati oferite de mediul digital, forta de munca specializata si, nu in ultimul rand, mentinerea unor retele stranse pe intregul lant de productie si aprovizionare, permise acum de avansul tehnologic.

Ne trebuie o strategie pentru reindustrializarea Europei! In Romania, acest proces deja a inceput: productia industriala in primul trimestru din 2015 a crescut cu 3,3% in comparatie cu aceeasi perioada din 2014, iar industria prelucratoare a inregistrat o crestere de 5,4% in luna martie fata de luna anterioara. Aceste tendinte se datoreaza in primul rand cresterii competitivitatii si productivitatii, care au generat o scadere a costurilor productiei industriale, in timp ce salariile lucratorilor au crescut.

Urmatorul pas - atat pentru Europa, cat si pentru Romania - este integrarea mijloacelor digitale si inovatoare in activitatile de productie", a declarat europarlamentarul PSD Victor Negrescu.
Victor Negrescu a organizat dezbaterea de la Bruxelles in calitate de detinator al titlului "Europarlamentarul Anului" la categoria Internet si Agenda Digitala, acesta remarcandu-se pe parcursul primului an de mandat prin moderarea mai multor astfel de evenimente in domeniu, prin activitati si luari de pozitie la Bruxelles si Strasbourg, dar si prin articole in presa europeana.

Marti, 12 mai 2015, in contextul discutiilor despre strategia europeana privind piata digitala unica, europarlamentarul roman i-a solicitat Comisarului pentru Piata Unica Digitala, Andrus Ansip, sa finanteze din fonduri europene digitalizarea industriei si formarea in domeniul digital si, in acelasi timp, sa gaseasca in cadrul executivului european solutii pentru sprijinirea antreprenorilor digitali, majoritatea aflati la inceput de drum.

0 comentarii2142 vizualizări13 mai 2015
rss 2.0
rss 2.0