Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
EMIL BOC SI PDL REINTRODUC SCLAVAGISMUL

Propunerile de modificare a Codului Muncii vor face din Romania o tara de lumea a III-a. Daca modificarile propuse de actualii guvernanti devin litera de lege, atunci muncitorul roman va fi un sclav modern. Practic, el va fi legat de glie si daca nu ii convine poate fi aruncat in somaj ca o masea stricata dupa bunul plac al patronilor.

Ce va fi muncitorul roman? Un fel de piesa care poate fi inlocuita in caz de uzura! De pilda, un roman care se angajeaza poate fi obligat sa stea pana la 120 de zile in proba. Evident ca in acest timp patronul poate face tot felul de abuzuri pe motiv ca daca nu se comporta cum trebuie nu va mai avea nevoie de el.

Daca cumva, cu chiu cu vai, reuseste sa scape de perioada de proba si sa se poata angaja, el va fi obligat de patron sa lucreze pana la 12 ore pe zi. Rar sunt patronii care sa nu foloseasca plafonul maxim propus de lege in acest caz. Daca nu ii convine regimul si protesteaza, legea il ajuta pe patron sa scape de muncitor - contractele pe perioada determinata nu mai sunt o exceptie de la cele cu durata determinata, ci devin regula!

Asta inseamna ca muncitorul roman devine un sclav. Legea nu il va mai putea apara in fata abuzurilor patronilor. Va avea parte de o insecuritate totala pe piata muncii. Muncitorul si familia lui nu isi vor mai putea face planuri pe termen lung sau sa ceara credite la banci, intrucat nu vor mai avea siguranta locurilor de munca

Ce inseamna asta? Oare invazia tarii de mana de lucru ieftina din fostele tari sovietice, din Asia sau din Orientul Mijlociu? Asta sa isi doreasca cu adevarat Guvernul Basescu? Se pare ca Da din moment ce in noua legislatie se prevede posibilitatea "inchirierii" de forta de munca prin agentii de munca.

Fac un apel la actualii guvernanti daca mai au un dram de minte sa se opreasca din acest demers periculos. Sa nu isi angajeze raspunderea pe o lege atat de importanta pentru fiecare roman si sa se aseze la masa dialogului cu partenerii sociali si cu Opozitia. Codul Muncii e o lege prea importanta ca sa fie tratata in felul in care e acum tratata de Guvernul Basescu, Boc, Udrea.

 

Deputat PSD Aurelia Vasile

 

24 februarie 2011

0 comentarii2086 vizualizări24 februarie 2011
rss 2.0
rss 2.0