Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 30 Octombrie 2020 - 1326 vizitatori azi
Miting pentru sustinerea legii PRU de revenire la denumirea de tigani.

Romanii din afara granitelor organizeaza sambata, 18 iulie, de la ora 16.00, in Piata Universitatii (la cele 4 statui), un miting pentru sustinerea legii Partidului Romania Unita de revenire la denumirea de tigani pentru asa-zisii romi. Autorizarea mitingului a fost obtinuta de Asociatia Romanilor din Suedia si este expresia dorintei romanilor de a nu mai fi confundati cu asa-numitii romi a caror denumire corecta este cea de "tigani".

Pe data de 28 aprilie 2015 am depus la Camera Deputatilor un proiect de lege prin care se revine la denumirea oficiala de tigani pentru romi, in urma miilor de solicitari venite de la romanii din tara si din afara tarii. Proiectul a primit nenumarate mesaje de sustinere, iar mitingul din 18 iulie este o expresie a dorintei romanilor ca propunerea legislativa a Partidului Romania Unita sa fie votata de Parlament pentru a li se respecta dreptul romanilor la identitatea nationala proprie.

Partidul Romania Unita va participa la mitingul din 18 iulie pentru a sustine eliminarea confuziei nationale si culturale a romanilor cu alte persoane si pentru combaterea discriminarii indirecte a romanilor in tara lor in raport cu alte minoritati.


 

Deputat Bogdan Diaconu

Presedintele Partidului Romania Unita.

0 comentarii1918 vizualizări14 iulie 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0