Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 25 Februarie 2020 - 10932 vizitatori azi
Cehia si Slovacia sprijina aderarea Romaniei la Schengen.

Europarlamentarul Victor Negrescu: Iohannis continua sa nu faca nimic, iar Emiratele Arabe Unite intra in Schengen! Cehia si Slovacia si-au exprimat oficial sprijinul pentru aderarea Romaniei la Schengen, dupa ce europarlamentarul roman Victor Negrescu a trimis un apel tuturor ministrilor de Interne si de Justitie din Uniunea Europeana, solicitandu-le respectarea normelor din prezentul acord european si luarea unei pozitii in favoarea Romaniei.

Raspunsul celor doua state europene a venit dupa ce si Irlanda, Lituania, Ungaria, Letonia si Comisia Europeana au transmis oficial faptul ca sustin fara rezerve aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

"Doresc sa subliniez ca Republica Slovaca sustine constant accederea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen", a scris ministrul Justitiei din Slovacia, Tomáš Borec, intr-o adresa oficiala catre eurodeputatul PSD Victor Negrescu.

"Intelegem deplin si apreciem eforturile dumneavoastra in ceea ce priveste participarea Romaniei la cooperarea din cadrul Schengen. Dorim sa va asiguram ca Republica Ceha intotdeauna a sprijinit activ extinderea spatiului Schengen, odata cu indeplinirea cu succes a procesului de evaluare. [...] Dupa cum stiti, este necesara unanimitate in cadrul Consiliului pentru extinderea spatiului Schengen. Presupunand ca evaluarea este de succes, va asiguram de sprijinul continuu al Cehiei la nivelul Consiliului", s-au adresat lui Victor Negrescu, intr-o scrisoare comuna, Prim-Viceministrul de Interne si Securitate interna, Viceministrul Afacerilor Externe si Viceministrul Justitiei din Cehia.

Europarlamentarul roman atrage atentia ca, in timp ce Romania continua sa astepte o decizie favorabila privind Schengen fara ca Presedintele tarii sa actioneze in vreun fel, cetatenii din Emiratele Arabe Unite au primit deja vestea ca vor putea sa calatoreasca fara viza in statele spatiului Schengen.

"Ca europarlamentar am reusit, in doar cateva luni, sa obtin sprijin pentru aderarea Romaniei la Schengen din partea a sase state membre ale UE, precum si din partea Comisiei Europene si Presedintelui Parlamentului European. In tot acest timp, principalul reprezentant al Romaniei pe plan extern - Presedintele Klaus Iohannis - nu a facut nimic! Chiar si Emiratele Arabe Unite au semnat cu Comisia Europeana un acord care permite cetatenilor acestei tari sa calatoreasca fara viza in statele din Schengen pentru cel mult 90 de zile in decursul unui interval de 180 de zile. Presedintele Romaniei are principala responsabilitate in a coagula sprijin pentru aderarea tarii noastre la spatiul de libera circulatie si de a convinge statele inca reticente ca am indeplinit toate criteriile tehnice obiective. Din pacate, pana acum, am vazut numai indiferenta pe subiect din partea domnului Iohannis sau cum se roaga la liderul Grupului PPE, Manfred Weber", a afirmat europarlamentarul Victor Negrescu.

Victor Negrescu este presedinte-coordonator al organizatiei PES activists Romania, care insumeaza 8000 de membri in toata tara. Pe 9 mai, cu ocazia Zilei Europei, organizatia a lansat campania "Romania cere Schengen!".

0 comentarii2030 vizualizări16 iulie 2015
rss 2.0
rss 2.0