Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 24 Februarie 2020 - 4206 vizitatori azi
Pacat, mare pacat domunle primar.

Si copacii, ca si oamenii sau ca si orice vietate de pe acest pamant au o etapa biologica activa, dupa care se sting incet, incet si mor. Sa stai insa, cu mainle in san, sa te uiti la ceva viu cum piere sau se usca pe picioare, e o crima.

Trecand in aceasta dimineata pe bulevardul Republicii am vazut cu mare tristete cum au fost pusi la pamant cativa tei care s-au uscat pe picioare in urma "marii toaletari" de acum cativa ani cand au fost lipsiti de o mare parte din coronament si in urma nepasarii totale de care da dovada primarul Bistritei Europene, facand ureche suta ori de cate ori am sesizat in Consiliul Local ca este nevoie de tratamente fitosanitare pentru a salva copacii batrani din orasul nostru.

Castanii de pe strada Alexandru Odobescu, au fost defrisati fara mila dupa ce au fost lasati sa se usuce, plantandu-se in schimb niste "jorde" care cresc printre cabluri. Pe Garii, Independentei, etc, bolile si daunatorii s-au extins si la alte specii iar frunzele find afectate, copacii mor. Si uite asa, verdele din oras dispare lasand in urma ruginiul specific toamnei, desi suntem in plina vara.

In acest tablou sumbru, morbid, care seamana mai degraba cu Cernobil dupa calamitatea nucleara, primarul a venit desigur, cu propria-i tusa: merele (cazute probabil din tei).

Bistrita nu are nevoie de mere (n.r. - artificiale)  domnule primar,  Bistrita are nevoie copaci sanatosi si de aer curat!

 

Ioan Peteleu

Consilier local PNL.

0 comentarii1897 vizualizări17 iulie 2015
rss 2.0
rss 2.0