Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 30 Septembrie 2020 - 11386 vizitatori azi
Vointa Presedintelui Klaus Iohannis a vorbit. Mai bine tacea!

Concret, printr-un semnatura simpla: "Respins", Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis a spulberat una dintre sansele reale de dezvoltare a Romaniei. Pentru a argumenta afirmatia anterioara voi enumera doar 7 dintre avantajele care le-ar fi putut resimti direct sau indirect cea mai mare parte dintre oamenii si agentii economici din tara noastra:

 1. Reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 14% incepand cu 1 ianuarie 2019 (atat pentru impozitul pe venit cat si pentru impozitul pe profit);
 2. Reducereducerea cotei standard de TVA de la 24% la 19% de la 1 ianuarie 2016, respectiv  18% de la 1 ianuarie 2018;
 3. Eliminarea accizei de 7 eurocenti/litru in cazul carburantilor;
 4. Eliminarea impozitului pe dividende, incepand cu 1 ianuarie 2016. Masura ajuta la eliminarea dublei impozitari, la cresterea competitivitatii Romaniei si la mentinerea in tara a capitalului;
 5. Eliminarea impozitului pe constructii, incepand cu 1 ianuarie 2016. Masura necesara pentru cresterea investitiilor si a competitivitatii interne.
 6. Reducerea cotei contributiilor de asigurari sociale de stat pentru conditii normale de munca, incepand cu anul 2017, astfel:
  a. Reducere contributii la angajat, de la 10,5% la 7,5%, de la 1 ianuarie 2017
  b. Reducere contributii la angajator, de la 15,8% la 13,5%, de la 1 ianuarie 2017
 7. Eliminarea conditiei privind plafonul minim reprezentand valoarea unui salariu minim brut pe tara pentru stabilirea bazei lunare de calcul a contributiei la sanatate. In aceste conditii, persoanele care nu realizeaza venituri nu mai au obligatia platii contributiei, iar cei care realizeaza venituri sub plafon, vor plati contributia asupra venitului efectiv realizat.

O prelungire a adoptarii noului cod fiscal presupune amanare aplicarii lui si sansa Romaniei de a avea un mediu economic predictibil si competitiv in Europa. Nu merg atat de departe pana la a presupune ca nu se doreste ca tara noastra sa aiba o economie puternica, ci ma limitez la a constata ca astazi "ceasul" dezvoltarii Romaniei a fost dat inapoi cu minim 5 ani! Un mod inedit de a moderniza Romania!

 

 

Bogdan Ivan-Gruia

Presedinte TSD Bistrita-Nasaud.

0 comentarii2331 vizualizări18 iulie 2015
rss 2.0
rss 2.0