Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 24 Februarie 2020 - 4648 vizitatori azi
Solicit MAE sa-l declare pe Viktor Orban persona non grata.

Solicit MAE sa aiba curajul si determinarea de a-l declara pe premierul Ungariei Viktor Orban persona non grata si sa-i interzica astfel accesul pe teritoriul Romaniei. Un motiv suficient in acest sens il reprezinta ascunderea si protejarea de catre Guvernul de la Budapesta a infractorului urmarit international Marko Attila.

In plus, Viktor Orban doreste sa tina un discurs sambata la Tabara de Vara de la Baile Tusnad, iar Romania are si datoria, si dreptul sa refuze sa fie scena declaratiilor inflamatorii ale unui premier care nu respecta nici justitia, nici suveranitatea statului roman.

MAE mai are si alta posibilitate de a-l opri pe Viktor Orban sa intre in Romania. Poate sa ia exemplul Slovaciei care, in 2009, prin Ministerul Afacerilor Externe, i-a transmis o nota verbala ambasadorului Ungariei in Republica Slovaca prin care i se interzicea presedintelui Ungariei sa intre pe teritoriul slovac. Respectiva nota justifica interdictia prin Directiva 2004/381 privind libera circulatie in Uniunea Europeana. Ulterior, Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) de la Luxemburg i-a dat dreptate Slovaciei, considerand ca avea dreptul sa ii impuna aceasta interdictie presedintelui Ungariei.


Deputat Bogdan Diaconu

Presedintele Partidului Romania Unita

0 comentarii1918 vizualizări24 iulie 2015
rss 2.0
rss 2.0