Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Cum a castigat Vitalia licitatia pentru asigurarea acestor servicii ?

Partidul Miscarea Populara, organizatia Bistrita-Nasaud, a aflat cu stupoare de faptul ca Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Deseuri" a aprobat in cadrul sedintei de joi, 30 iulie, cererea operatorului unic din sistemul de management al deseurilor, SC Vitalia Servicii pentru Mediu SA, de modificare a tarifelor aferente Serviciului Public de Salubrizare din judetul Bistrita-Nasaud, respectiv activitatea de precolectare, colectare, transport si transfer al deseurilor municipale, inclusiv a deseurilor toxice periculoase din deseurile menajere, cu exceptia celor cu regim special.

 Cresterea tarifelor de salubrizare este o noua dovada ca existenta unui singur operator in aceasta activitate vitala, a fost o decizie cat se poate de proasta si injusta, avand consecinte cat se poate de neproductive pentru toti locuitorii judetului Bistrita-Nasaud.

 "Ma mira faptul ca in urma cu doi ani, sefii de la Consiliul Judetean laudau si ridicau in slavi firma Vitalia si tarifele mici cu care respectiva firma a castigat licitatiile, iar acum, noile tarife solicitate sunt, de fapt, mai mari decat cele cu care a intrat in licitatie firma bistriteana de salubritate, SC Urbana SA, respectiv 5,59 de lei vs 6,82 lei/pers./luna (TVA inclus) cerut de Vitalia. Este un prim motiv sa pun o intrebare: Cum a castigat Vitalia licitatia pentru asigurarea acestor servicii?", intreaba presedintele PMP Bistrita-Nasaud, Ionut Simionca.

 In acest context, presedintele PMP Bistrita-Nasaud, Ionut Simionca, partidul pe care il reprezinta cere organelor si tuturor institutiilor abilitate demararea unei anchete care sa stabilieasca corectitudinea respectivei licitatii.

" Observ ca cei de la Vitalia se tot plang de faptul ca nu pot rezolva toate problemele legate de derularea activitatiilor prevazute in contract, aruncand vina pe unele cifre initiale, prevazute la debutul sistemului de management, dar eu cred ca de ceea ce se intampla in prezent sunt vinovati atat - managementul defectuos a firmei Vitalia si ADI deseuri, care carora nu le pasa de cetatenii judetului nostru si isi urmaresc doar interesul propriu ! ", a concis presedintele Ionut Simionca



Biroul de presa.

1 comentariu2842 vizualizări31 iulie 2015




rss 2.0
rss 2.0