Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
Cresterea consumului nu poate sustine relaxarea fiscala in forma propusa de Ponta. Economia si-a incetinit cresterea.

De cate ori Ponta se lauda ca stie economie, revad cu ochii mintii "secventa MTO" si zambesc. Zambesc amar insa, pentru ca e secventa in care stau alaturi cele doua forme de esec ale scolii romanesti: masterandul cu pile si plagiatorul "habarnist" si nesimtitor la gravitatea situatiei, ambii cocotati in copacul functiilor publice.

Ce-ar putea fi mai grav de aceasta data, dincolo de aroganta si mojicia pe care le afiseaza constant, este convingerea sincera a "tehnocratului" Ponta ca el chiar stie economie. Asta i-ar putea rigidiza pana la obtuzitate pozitia la reexaminarea Codului fiscal, in ciuda faptului ca economia si-a incetinit cresterea, in special din cauza reducerii productiei industriale.

"Tehnocratul MTO" se bazeaza doar pe cresterea consumului cand propovaduieste relaxarea fiscala. Dar cat poti creste consumul daca nu ai productie si competitivitate? La intrebari de genul acesta nu ajunge sa pui ochii in tavan si sa faci rotiri elocvente de cap. Gimnastica economica nu ajunge. Mai trebuie si stiinta.

 

Catalin Predoiu - Declaratie de presa

0 comentarii2114 vizualizări17 august 2015
rss 2.0
rss 2.0