Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
Legea 217/2015, (OUG 31/2002) a devenit un instrument de lupta impotriva martirilor comunismului.

Propunere legislativa pentru abrogarea OUG 31/2002 privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni de genocid, contra umanitatii si de crime de razboi, cu modificarile si completarile ulterioare, republicata Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege:

 Articol unic. Se abroga Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni de genocid, contra umanitatii si de crime de razboi, cu modificarile si completarile ulterioare, republicata.

 

Initiator:

Deputat Bogdan Diaconu

Presedintele Partidului Romania Unita.

 

 

 

                                    Expunerea de motive

Propunerea legislativa pentru abrogarea OUG 31/2002 privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni de genocid, contra umanitatii si de crime de razboi, cu modificarile si completarile ulterioare, republicata, raspunde unei necesitati publice puternice manifestate in ultima perioada de conservare si aparare a valorilor nationale pe nedrept puse la index prin legea a carei abrogare o solicitam.

Mai ales dupa modificarea ei prin Legea 217/2015, OUG 31/2002 a devenit un instrument de lupta impotriva martirilor comunismului, acuzati, la fel ca pe vremea tribunalelor staliniste, de a fi "legionari" doar pentru a putea fi interzisi. Nume de referinta ale culturii romane au cazut astfel din nou sub lovitura unei legi totalitare care a oripilat opinia publica si care a nascut revolta unor intelectuali contemporani remarcabili.

De fapt, OUG 31/2012, cu modificarile si completarile ulterioare, republicata, a devenit un act de distrugere a istoriei si culturii romane. Pana si Rascoala de la 1907 a ajuns sa fie acuzata de antisemitism, asadar, conform actualei legi, nu mai avem voie sa deplangem uciderea taranilor infometati care au pornit sa isi caute dreptatea! Sustinatorii actualei legi au dispus ca numele de Petre Tutea sa nu mai fie permis pentru a denumi strazi, iar aberatiile de acest fel vor continua. In schimb, Nyiro Jozsef figureaza fara probleme ca denumire de scoli in Romania, iar monumentele criminalilor de razboi horthysti, cum ar fi Wass Albert, troneaza nederanjate de nimeni in Transilvania care a suferit ocupatia si crimele politicii maghiare din al doilea razboi mondial!

In aceste conditii, este clar ca legea a carei abrogare o propunem, in ciuda bunelor intentii pe care si le declara, urmareste doar distrugerea culturii romane, in timp ce tolereaza cu nonsalanta adevaratii criminali din istoria recenta a Romaniei. In plus, felul in care legea 217/2015 a modificat OUG 31/2002 vine sa anihileze aspiratiile nationale de suveranitate tot mai firesti astazi, pe fondul esecurilor tot mai stridente ale proiectului european, prin aruncarea in derizoriu si chiar in zona interdictiei a eforturilor culturale din perioada moderna a Romaniei. De fapt, prin aceasta lege ni se impune de facto acceptarea si asumarea tuturor ororilor si injustitiei din perioada comunista cu care nu putem fi de acord astazi ca stat democratic.

In forma actuala, legea nu mai poate fi amendata sau imbunatatita, premiza ei de baza fiind de a arunca oprobiul asupra unei intregi perioade din istoria recenta a Romaniei care cuprinde, asa cum am aratat anterior, si Rascoala de la 1907, dar si opera poetului national Mihai Eminescu! In acelasi timp, organizatiile horthyste maghiare prolifereaza pe teritoriul Romaniei, actuala lege fiind inutila daca nu rezolva aceasta problema!

1 comentariu3031 vizualizări17 august 2015
rss 2.0
rss 2.0