Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
Romania ca o flota.

De 20 de ani Romania a trecut prin tranzitie, reforma, integrare, modernizarea statului, de parca s-ar fi situat intr-un tunel al timpului. In toti acesti 20 de ani nu am indraznit sa vorbim despre dezvoltare, strategii, valori si nici nu am fost in stare sa ne alegem liderii potriviti care sa impuna o viziune de dezvoltare durabila a Romaniei.

          Raspunsul populatiei la aceasta stare de lucru s-a manifestat prin cautarea unor locuri de munca in afara granitelor, prin plecarea varfurilor, a specialistilor din tara, prin plecarea celor peste 8 000 de medici din Romania etc. O stire de ultima ora ne confirma faptul ca, de la inceputul anului, peste 12 000 de cereri de obtinere a cetateniei maghiare au fost aprobate. Toate aceste situatii confirma incapacitatea guvernantilor de a oferi solutii concrete pentru stimularea angajatilor de a ramane pe piata fortei de munca din Romania.

 Pentru prima data in istoria Romaniei sindicatele si patronatele si-au dat mana in a contesta Codul Muncii . Profesorii si studentii contesta la unison legea educatiei. Pensionarii si salariatii sunt nemultumiti de prevederile din noua lege a pensiilor. Pensionarii militari si rezervistii solicita autoritatilor respectarea Constitutiei a statutului cadrelor militare, a onoarei si a demnitatii militare.

Recentele intamplari din Consiliul General al Municipiului Bucuresti ne demonstreaza lipsa crasa de profesionalism a politicienilor pe care i-am ales sa ne reprezinte la nivelul Capitalei. Drepturile noastre de cetateni ai Bucurestiului nu sunt respectate, iar banii din taxe si impozite, in loc sa fie indreptati spre finalizarea proiectelor de investitii sunt redirectionati spre clientela politica a partidelor care fac jocurile in CGMB. Aceste proiecte incepute si nefinalizate, datorita amputarii bugetului Capitalei, nu sunt facute in favoarea unui grup de oameni, ci in interesul tuturor bucurestenilor. Tocmai de aceea, pentru a evita jocurile politice si de imagine, propunem tuturor partidelor politice responsabile si, in special, celor care au reprezentanti in CGMB un "pact pentru Bucuresti" prin care sa reusim terminarea proiectelor de investitii aflate in faza finala, prin alocarea cu prioritate a fondurilor municipalitatii catre acestea.

Acest tablou apocaliptic al Romaniei ne duce cu gandul la flota Romaniei din anii ‘90 care devenise un simbol national si care, aproape peste noapte, a fost "scufundata" de interese carora nu le putem da de urma nici astazi.

 

Pentru a duce Romania in aceasta situatie ne-au trebuit 20 de ani, insa scenaristii si regizorii acestei productii au de ce sa fie multumiti: o Romanie in genunchi, resemnata, intimidata, discreditata si tratata ca o tara second-hand.

 

In acest context dramatic pentru Romania, P.E.R. isi propune sa devina o tribuna de dezbatere si identificare a celor mai bune solutii de iesire din criza economica si morala cu care ne confruntam. Ii invitam alaturi de noi pe toti cei care vor sa se implice, in special pe cei care fac parte din categoriile pe care le-am mentionat mai sus, ale caror drepturi au fost amputate de incompetenta tuturor guvernelor care s-au aflat la conducerea Romaniei dupa 1990.

 

Ii invitam pe cetatenii acestei tari sa aiba curajul sa-si exprime punctele de vedere si sa se implice, daca nu la nivel politic, macar la nivel civic. Tocmai de aceea, P.E.R. a constituit Clubul Ecologist Roman, care ofera cadrul si experienta membrilor sai din lumea academica si institutionala si care au avut curajul sa ofere un suport reformator si sa-si faca publice parerile. C.E.R. este deschis tuturor celor care se simt nedreptatiti si care doresc sa-si faca auzite frustrarile generate de starea actuala in care a ajuns Romania. Clubul Ecologist Roman isi propune sa genereze o miscare de rezistenta civica a tuturor celor afectati de masurile antiromanesti ale celor care ne-au adus in aceasta situatie in ultimii 20 de ani.

 

 

Viorel Pana

Prim-vicepresedinte al Partidului Ecologist Roman

 

 

0 comentarii2177 vizualizări04 martie 2011
rss 2.0
rss 2.0