Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
Spaga fiscalizata - darul otravit al lui Ponta pentru medici.

Impozitarea ciubucului chelnerilor si a plicului varat in buzunarul doctorilor sunt alte doua idei traznite pentru care Victor Ponta va ajunge obiect de studiu in insectarul politicienilor iresponsabili. Desi a esuat lamentabil cu impozitarea bacsisului, fiind silit sa-si retraga din Parlament propria lege in corul huiduielilor generale, Ponta a comis-o din nou. La nici trei luni de la acest fiasco, intr-un acces de febra populista premierul a anuntat nu doar cresteri de salarii, dar si albirea spagii pentru doctori la pachet cu impozitarea ei printr-o hotarare de guvern.

Dincolo de faptul ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a inchis recent, printr-o decizie ferma subiectul, Ponta a gasit de cuviinta sa spuna nu doar ca nu e nicio problema cu plicul recunostiintei, dar ca mai poate face si un ban la buget din asta. Nu e clar cum ar trebui sa functioneze chitantierul spagii si nici cine sa-i buzunareasca pe medici la intrarea si iesirea din Spital, dar povestea spune multe despre modul in care premierul tarii se raporteaza la medici si nu in ultimul rand la pacientii romani.

De altfel reactia medicilor si a asociatiilor lor profesionale a fost vehement impotriva. Ei au respins categoric propunerea ca jignitoare si au cerut o reforma reala a sistemului medical in ceasul al 12-lea, care sa presupuna conditii optime in spitale si salarii decente.

Credem ca Victor Ponta a facut suficient rau si ca delirul lui in fruntea Guvernului este obligatoriu sa inceteze din aceasta toamna, pentru ca un premier si un guvern responsabil sa poata gestiona coerent situatia.

 

Co-presedinte PNL Bistrita-Nasaud,

Deputat Stelian Dolha.

0 comentarii2562 vizualizări20 august 2015
rss 2.0
rss 2.0