Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
PNL isi asuma domnule primar, cheltuirea cu responsabilitate a banului public.

Intrebare: Cata perfidie se poate ascunde sub masca unui personaj zambitor numit primarul Bistritei europene?

Raspuns: incomensurabila.

Spun acest lucru pentru ca omul asta chiar ne crede prosti pe toti. Si pe noi ca si consilieri si pe noi ca si cetateni.

Cu zambetul pe buze primarul Cretu vine joi, 13 august 2015, in fata Consiliului Local, erijat in avocatul unei societati private (Vitalia) si ne arunca in fata un proiect de hotarare privind aprobarea contractelor de transport, respectiv de depozitare a deseurilor municipale existente pe platforma de stocare temporara a deseurilor din zona Zavoaie la depozitul din cadrul Centrul de Management Integrat al Deseurilor Tarpiu.

Toate bune si frumoase doar ca prin contractul nr.34/04.01.2013, Vitalia si-a asumat sa respecte in totalitate prevederile Caietului de Sarcini din documentatia de atribuire unde se mentioneaza clar: "Ca urmare a inchiderii depozitelor neconforme, pana la punerea in functiune a depozitului conform din cadrul CMID Tarpiu, toate deseurile colectate sunt depozitate pe platformele temporare infiintate in apropierea fostelor depozite urbane. Ofertantul castigator se obliga sa asigure transportul la CMID Tarpiu a tuturor deseurile depozitate temporar pe aceste platforme, pe cheltuiala proprie."

De aici reiese in mod evident ca nu mai este nevoie de nici un alt contract de transport decat de punerea in aplicare a celui existent, pentru depozitare existand buget alocat. Daca din ianuarie 2013 se respecta de catre Vitalia contractul de delegare a gestiunii prin concesiune iar primarul facea toate diligentele in acest sens, mai ales ca este si reprezentant in ADI Deseuri, in momentul de fata nu mai erau gunoaie in Zavoaie.

Problema este ca cineva vrea bani. Oare cine? Oare cati? Nici primarul avocat nu stie! El care tot timpul le stie pe toate, de data aceasta doar presupune ca incarcarea deseurilor din depozitul temporar ar putea costa 3-4 miliarde lei vechi.

Si pentru ca nu i-a iesit "deal-ul", arunca vina pentru incapacitatea danslui de a rezolva problema cu gunoaiele din Zavoaie, in seama consilierilor PNL care nu au facut altceva decat sa ceara justificare pentru necesitatea incheierii acestor noi contracte si fundmentarea costului acestora deoarece e usor sa dirijezi banii publici, banii cetatenilor, pe tot felul de cheltuieli nejustificate.

Nu este pentru prima data cand primarul vine cu proiecte pro Vitalia. Dupa ce societatea nu a facut nici un efort pentru a incheia contracte cu utilizatorii serviciului, l-a angajat pe primarul avocat sa-i rezolve criza de management prin care trecea, acesta din urma venind de trei ori in Consiliul Local cu proiectul privind instituirea taxei speciale de salubrizare pentru cei care nu au contract cu Vitalia. 

Si atunci, neputand sa demonstreze ca Vitalia a facut diligentele necesare incheierii contractelor cu utilizatorii serviciului asa cum prevede contractul, a dat vina sistematic pe consilierii PNL pentru, vezi doamne, faptul ca nu ii voteaza proiectul, desi avea majoritatea necesara pentru a trece acest proiect din prima sedinta pentru ca era nevoie doar de 11 voturi pe care, cei la care le face semn la fiecare proiect cum sa voteze, i le dadeau fara sa clipeasca dar sa se mai si gandeasca.

Deci, domnule primar, PNL isi asuma cheltuirea cu responsabilitate a banului public pe care dumneavoastra doriti sa-l "aruncati la gunoi" si PNL nu voteaza in Consiliul Local doar asa, la un semn.


Ioan PETELEU

Consilier local PNL

 

0 comentarii2394 vizualizări21 august 2015
rss 2.0
rss 2.0