Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
Cui serveste noul Cod al Muncii?

Sindicatele si patronatele contesta noul Cod al Muncii si acest lucru ma determina sa intreb oare de ce are nevoie Guvernul de aceasta noua lege si cui ii serveste de fapt? Consider ca aceasta noua varianta a Codului Muncii serveste doar Guvernului, pentru ca, tinand cont de ceea ce a declarat Traian Basescu anul trecut, si anume faptul ca trebuie sa ajungem de la 1,2 milioane de bugetari la aproximativ 900 000, intelegem ca acum isi construieste un instrument legal pentru a duce acest lucru la indeplinire.

Ceea ce Guvernul vrea sa faca prin transformarea locurile de munca cu perioada nedeterminata in perioada determinata nu ma face decat sa cred ca este un interes al statului de a concedia de acum incolo mult mai usor orice bugetar si, bineinteles, pe criterii politice, atat timp cat avem de-a face cu o guvernare PD-L.

Cat despre motivatia de a atrage investitori straini, invocata de Presedintele Romaniei, as dori sa specific ca investitorii nu vin la noi in tara asteptand sa aiba sclavi in loc de angajati, ci din cauza faptului ca se plang de o fiscalitate prea mare, de inconsecventa guvernarii, din momentul in care au marit TVA-ul de la o zi la alta, si de coruptie. Acestea sunt adevaratele motivele pentru care investitorii nu vin la noi in tara, si nu pentru ca legislatia noastra nu le permite sa "scape" de angajatii pe care nu si-i mai doresc.

 

 

 

Deputat PSD Claudiu Manda

 03 martie 2011

 

0 comentarii2121 vizualizări04 martie 2011
rss 2.0
rss 2.0