Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 14 August 2020 - 29206 vizitatori azi
"Apelul" lui Dragnea referitor la TVR - dorinta ascunsa a PSD de a-si aservi televiziunea publica.

Brusc, si parca de nicaieri, presedintele PSD Liviu Dragnea se arata preocupat de soarta TVR, si, mai ales, de soarta celor 2700 de angajati ai acestei institutii care "nu mai au garantia ca mai au siguranta locului de munca". Trecand peste redundanta exprimarii din care am citat, sunt necesare cateva remarci la preocuparea de ultima ora a presedintelui PSD:

- Aceasta institutie, a noastra - a tuturor, a lansat, inca de la inceputul anului, apeluri repetate catre clasa politica, in care sublinia ca situatia financiara de acolo este de nerezolvat in cadrele bugetare date. Ca atare, primul dator sa se preocupe de aceasta situatie era Guvernul Ponta;

- Prima solutie ceruta de conducerea TVR era abordarea datoriilor istorice catre bugetul de stat, datorii purtatoare de penalitati impovaratoare, in legatura cu care trebuia asumata o solutie politica, macar de reesalonare daca nu de stergere, si pentru care semnalul trebuia sa vina, din nou (!), de la primul-ministru Victor Ponta, care inca mai administreaza bugetul tarii;

- E adevarat, TVR propunea si redimensionarea taxei TV, poate singura taxa din tara, care nu numai ca nu s-a marit sau indexat, ci chiar s-a micsorat in ultimii ani, desi toate costurile de functionare ale TVR au crescut inerent.

In loc sa se refere insa, onest, la toate aceste solutii, adoptabile rapid in urma unei asumari a intregii clase politice, Liviu Dragnea prefera sa deturneze in continuare dezbaterea, cerand opozitiei parlamentare sa participe la sedintele comisiilor de cultura ale  Parlamentului pentru a discuta raportul TVR si a schimba astfel actuala conducere a institutiei.

Or, premisa de la care porneste PNL este aceea ca nu un presedinte nou- numit de PSD spre a-i  servi interesele- rezolva situatia de la TVR.

Dimpotriva, doar asigurarea unei conduceri apolitice, pe termen lung, sustinuta de mediul politic in baza unor consensuri si pe o radiografie corecta a problemelor televiziunii publice, poate salva aceasta institutie, ce insoteste si oglindeste istoria noastra recenta.

Tocmai continuarea "apelului" lui Liviu Dragnea, care face trimitere la managementul "care se pare ca nu e foarte bun", precum si "refuzul categoric" de a discuta masurile necesare in situatia data, dau dimensiunea reala a intentiei PSD : aceea de a pune cu adevarat mana pe conducerea acestei institutii prin respingerea Raportului TVR.

Nu aceasta este solutia, stimati domni ce inca administrati bugetul tarii dupa bunul plac, mentinand voit datoriile TVR la cote ce ii fac imposibila redresarea. Solutia este asumarea intregii situatii, fara santajul financiar pe care il aplicati unei institutii care nu va este aservita. Suntem oricand prezenti pentru o astfel de asumare, care sa asigure viitorul TVR pentru noi toti, dar primul pas este la dumneavoastra, cu o singura conditie - sa fie onest!

 

Dorin Dobra,

Vicelider al grupului senatorilor PNL.

0 comentarii2296 vizualizări10 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0