Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 09 August 2020 - 17732 vizitatori azi
Scrisoare deschisa catre presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis.

In toata discutia despre acceptarea sau respingerea imigrantilor non-UE, nimeni in Europa nu s-a gandit la consultarea populara directa prin referendum, desi impactul stramutarii unei populatii straine atat de diferite si atat de problematice pe teritoriul european in general sau, in cazul nostru particular, pe teritoriul romanesc, ii afecteaza in primul rand pe cetateni, iar nu pe politicienii care iau decizii de capul lor.

Va solicit de aceea, domnule presedinte, sa uzitati de instrumentul constitutional al Referendumului, conform ARTICOLULUI 90 din Legea fundamentala, potrivit caruia "Presedintele Romaniei, dupa consultarea Parlamentului, poate cere poporului sa-si exprime, prin referendum, vointa cu privire la probleme de interes national".

Acceptarea unei cote de imigranti reprezinta, cu certitudine, o problema de interes national, iar o decizie in acest sens nu poate fi luata in spatele usilor inchise, mai ales daca aceste usi nu sunt romanesti. Uitati, domnule presedinte, de diktatele Germaniei in aceasta problema si amintiti-va ca poporul este suveran, nu Angela Merkel! Romanii v-au votat pe 16 noiembrie 2014 ca sa-i reprezentati pe ei si interesele lor, nu ca sa fiti guvernatorul tarii la ordinele Berlinului!

Aveti la indemana un instrument constitutional prin care puteti afla vointa poporului roman in chestiunea imigrantilor non-UE si pe baza caruia sa aveti putere de negociere in fata Europei. Nimeni din UE, nici macar Angela Merkel, nu va va mai putea obliga sa acceptati cote de imigranti daca va prezentati la masa tratativelor cu rezultatul clar al unui referendum! Romania va fi chiar un exemplu de bune practici din acest punct de vedere si alte state ii vor putea urma exemplul daca mai credem in democratie in Europa.

Daca, in schimb, Cancelarul Germaniei care se vrea si Cancelar al Europei, desi nu a fost nici ales, nici dorit de nimeni in aceasta postura, vrea sa transforme batranul continent intr-un vast experiment de tipul unui lagar fara drept de apel, iar dumneavoastra, domnule presedinte, sunteti parte a acestui proiect, fiind alocat Romaniei ca sa ne tineti cuminti, o sa aveti o surpriza neplacuta. Romanii nu vor mai rabda ca viata lor sa fie decisa de altii si va vor cere socoteala. Iar cedarea dumneavoastra in chestiunea imigrantilor este inceputul sfarsitului. Aveti sansa sa indreptati lucrurile intorcandu-va la popor.

Daca nu o veti face, atunci poporul isi va intoarce fata de la dumneavoastra si nu veti mai fi presedintele lucrului bine facut, ci presedintele unei suspendari bine facute, pentru ca romanii nu va vor ierta. Incalcarea art.3 alin. (4) din Constitutie, care precizeaza ca "Pe teritoriul statului roman nu pot fi stramutate sau colonizate populatii straine" constituie motiv serios de suspendare, domnule presedinte!

 

Bogdan Diaconu

Presedintele Partidului Romania Unita.

0 comentarii2457 vizualizări12 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0