Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 14 August 2020 - 30978 vizitatori azi
Victor Viorel Ponta - episodul "Minciuna continua".

Ponta se lauda mincinos cu plata datoriei la FMI pentru a induce opiniei publice un succes al guvernarii. De fapt, suma se regaseste astazi in datoria publica a Romaniei, care a crescut cu 19 miliarde de euro, adica echivalentul imprumutului. In acelasi timp, Victor Viorel Ponta mascheaza esecul guvernarii pe care a patronat-o prin refuzul de a discuta despre cresterea datoriei publice a Romaniei la 66 de miliarde de euro, mai mare cu 19 miliarde de euro decat in 2009.    

        In 3 ani de guvernare, Ponta a folosit constant tehnica prezentarii jumatatilor de adevar pentru a-si face credibile minciunile. Ponta a indatorat tara cu 19 miliarde de euro, in conditii de crestere economica si un PIB mai mare cu 10 miliarde de euro decat la finalul lui 2008.     

       Imprumutul de la FMI din martie 2009 s-a facut in guvernarea PSD-PDL, cu Ponta la masa deciziilor coalitiei, imprumutul fiind de 20 de miliarde de euro si reprezenta circa 15% din PIB-ul de la acea data.    

       Curtea de Conturi atrage atentia ca Guvernul s-a imprumutat exclusiv pentru a finanta deficitul bugetar, iar Romania este in drum spre insolventa avand in vedere raportul negativ dintre cresterea economica si cresterea datoriei publice guvernamentale.

  Astfel, Ponta a irosit cresterea economica din ultimii ani, care NU i s-a datorat lui, ci mediului de afaceri si intreprinzatorilor care au riscat si au muncit pentru a aduce plus valoare economica Romaniei.

 

 MIHAI  SARMASAN

Consilier municipal PNL,

Copresedinte TNL Bistrita

0 comentarii2149 vizualizări15 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0