Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 27 Ianuarie 2020 - 1418 vizitatori azi
Curtea de Conturi nu mai poate fi capusata de clientela politica a PSD.

PSD i-a facut astazi cadou socrului premierului, asa, ca de despartire un loc caldut in conducerea unei institutii fundamentale a statului roman, Curtea de Conturi. Iar cadoul s-a facut la vedere, fara ca vreunul dintre actorii piesei sa se sinchiseasca sa pastreze aparentele.

N-a facut-o nici PSD caruia i se pare normal sa-si arunce balastul la Curtea de Conturi si nici Ilie Sarbu care crede ca dupa 22 de ani de politica i se cuvine macar atat. Institutia in care s-a retras nu este insa o forma fara fond in care ajungi conducator doar pentru ca "mai judeci inca normal,  nu ai probleme deosebite de sanatate si simti ca esti familiar cu locul", ca sa-l citam pe noul vicepresedinte al Autoritatii de Audit a Curtii de Conturi, Ilie Sarbu.

Este, dimpotriva, o institutie esentiala pusa sa vegheze la buna cheltuire a banului public si care trebuie sa sanctioneaze derapajele celor care gestioneaza bugetele statului roman ori ale administratiilor locale.

 Exact aceasta institutie a fost aleasa de tata-socru pentru pre-pensionare. Deloc intamplator, tinand cont ca treaba lui va fi sa verifice institutiile conduse de oamenii guvernului ginerelui sau, dar si administratiile coordonate de cei carora ginerele le-a fost sef de partid.

Asa cum nu e nici intamplator faptul ca inca de pe vremea cand PSD a scapat de Nicolae Vacaroiu facandu-l sef la Curtea de Conturi, acest partid s-a straduit sa transforme institutia intr-un loc al sinecurilor pentru expiratii sai ori pentru rudele puternicilor partidului din toata tara. 

Aceasta practica trebuie sa inceteze. Curtea de Conturi nu poate fi capusata la nesfarsit iar ingerinta politicienilor si a rudelor lor ar trebui reglementata prin legi clare.

 

Deputat Stelian Dolha, co-presedinte PNL Bistrita-Nasaud.

0 comentarii1694 vizualizări16 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0