Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 14 August 2020 - 29666 vizitatori azi
"Imigrantii, provocare pentru Europa".

Europa se confrunta cu o mare provocare in aceste zile. Ceea ce vedem ca se intampla la granitele unor tari vecine cu noi este echivalentul unui dezastru umanitar, situatie care se configureaza  intr-o criza de lunga durata care va putea fi rezolvata doar daca vor fi solutionate situatiile care o genereaza, si ma refer la conflictele din Siria, Irak si din zonele vecine.

Cred ca aceasta criza ar fi putut fi evitata daca Europa si celelalte state ale lumii s-ar fi implicat mai activ in solutionarea acestor conflicte, daca s-ar fi acordat asistenta umanitara cat mai aproape de zonele de conflict, daca s-ar fi constituit zone sigure pentru refugiati in imediata lor vecinatate.

Consecinta a acestei lipse de implicare e acest val de imigranti, un fenomen de amploare  care afecteaza, iata, direct Europa, ale carei state  nu sunt pregatite pentru  a face fata acestei provocari. Mai mult, astazi, se fac eforturi uriase pentru gasirea unei solutii legislative la nivel de Uniune Europeana pentru rezolvarea situatiei  imigrantilor  si cu eforturi financiare considerabile.

Mi-as dori ca Romania sa priveasca aceasta criza ca pe un fenomen complex si nu se poate limita doar la a oferi cazare  pentru 1500-1700  de imigranti, avand  doar o abordare matematica si ignorand aspectele ce tin de latura umana a acestei tragedii.

Sigur ca este o problema europeana. Dar noi, ca stat membru, avem drepturi, dar avem si obligatii! Eu cred ca trebuie sa fim solidari cu intreg efortul Uniunii Europene, sa fim solidari cu tragedia acestor oameni. Nu voi incheia inainte de-a va reaminti faptul ca fenomenul imigrantilor exista si ne va afecta pe toti si, indiferent ca vrem sau nu vrem, ca ne place sau nu ne place, cu totii va trebui sa ne implicam si sa gasim cele mai bune solutii pentru a face fata acestei noi provocari.

Va multumesc!

         Senator

Daniel Cristian Florian.

0 comentarii2219 vizualizări17 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0