Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 22 Septembrie 2020 - 21274 vizitatori azi
Sprijinirea producatorllor agricoli - o alta promisiune guvernamentala neonorata.

Reformarea si dezvoltarea agriculturii rornanesti la nivelul standardelor europene, precum si sprijinul acordat de catre stat producatorilor agricoli raman in continuare doar obiective, scrise frumos in paginille programului de guvernare si ale programului legislativ asumate de Guvernul POL condus de Emil Boc. Este adevarat, reprezentantii Guvernului, in frunte cu lnsusi premierul, si-au aratat de nenurnarate ori interesul pentru dezvoltarea secorului agricol, numai ca bunele intentii au rarnas doar la nivel declarativ.

Daca macar o parte dintre promisiunile guvernamentale, avand ca subiect si obiect agricultura rornaneasca, ar fi fost transformate in practica, cu siguran,a producatorii agricoli ar fi fost mai atrasi sa investeasca si sa produca in agricultura, iar produsele agricole romanesti ar fi fost mai competitive atat pe plan interna, cat si in Europa, pe piata destul de severa si restrictiva.


Ca atare, realitatea agriculturii rornanesti nu este deloc roz si poate fi definita astfel: putin sprjin si interes din partea statului, in schimb, multe promisiuni si mai ales probleme. Una dintre ele are legatura cu procesul de intabulare a parnantului detinut de proprietarii agricoli, iar orice interventie legislativa si sprijin din partea statutului ar fi salutara pentru ca ar urgenta rezolvarea juridica a dreptului de proprietate.
Intabularea proprietatii funciare i-ar transforma pe producatorii agricoli in proprietari cu acte in regula si ar pemite o participare facila a acestora la procesul de absorbtie a fondurilor europene, atat de necesare pentru sustinerea si stimularea activitatii agricole prestate.
Este motivul pentru care ii solicit ministrului Agriculturii, domnului Valeriu Tabara, sa acorde mai multa atentie problemei intabularii terenurilor detinute de producatorii agricoli si sa promoveze in regim de urgenta un plan de masuri in acest sens, ca o minima dovada ca, pentru acest Guvern, agricultura nu ramane doar un teren sterp, al promisiunilor neonorate.


Deputat PNL, BN


Ioan Tintean.

0 comentarii1981 vizualizări10 martie 2011
rss 2.0
rss 2.0