Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 22 Septembrie 2020 - 21128 vizitatori azi
",Este imposibil...sa planeze asupra noastra spectrul foametei".

Conferinta de presa a PER a fost sustinuta de presedintele partidului, domnul Danut Pop si de prim-vicepresedintele Viorel Pana. In deschidere, Viorel Pana a facut cateva scurte consideratii cu privire la situatia politica actuala din Romania.

Parafrazand-ul pe Guvernatorul BNR care spunea ieri ca Romania nu are nevoie de bani, ci de antreprenori, Viorel Pana a declarat faptul ca "in ultimii 20 de ani au fost peste 40 000 de proiecte bugetate si nefinalizate. De aceea, putem spune ca poate Romania nu are nevoie de bani, ci are nevoie de un alt Guvern, iar politica romaneasca are nevoie de o alta filosofie si, poate, de alti oameni". De asemenea, citandu-l pe presedintele Traian Basescu, prim-vicepresedintele PER a mai sustinut faptul ca "este imposibil ca intr-o tara cu 4 milioane de hectare de teren ecologic, care ar putea hrani, 80 de miioane de oameni, peste 3 milioane de hectare sa fie nelucrate si sa planeze asupra noastra spectrul foametei".

            Revenind la Manifestul PER, Viorel Pana a mentionat,  inca o data, faptul ca investitiile in infrastructura, agricultura si cercetare sunt vitale nu numai pentru viitorul Romaniei, ci si pentru prezentul ei. "Intr-o lume in care introducerea tehnologiilor moderne devine politica de stat, intr-o lume in care tehnologiile alternative schimba efectiv filosofia vietii de zi cu zi, nu avem dreptul sa tratam cu superficialitate cercetarea si sa nu  incercam sa tinem pasul  cu aceasta batalie a creierelor de care depinde viitorul nostru, al tuturor", a declarat Viorel Pana.

            In cea de-a doua parte a conferintei, Clubul Ecologist Roman a prezentat celor prezenti doua teme de dezbatere de maxim interes pentru ceea ce inseamna viitorul Romaniei. Intr-o perioada atat de tensionata din punct de vedere politic, cu asumare guvernamentala pentru proiecte de legi care ar fi trebuit sa fie rezultatul negocierilor, dialogului, disputelor dintre patronate si sindicate cu o motiune de cenzura sortita dinainte esecului, Partidul Ecologist Roman isi va asuma sustinerea politica a acestor teme, care vor deveni documente programatice ale partidului.

            Prima tema a fost prezentata de presedintele Clubului Ecologist Roman, Acad. Razvan Theodorescu si s-a referit la "Geopolitica, economie si religie". Facand o trimitere la declaratia prim-vicepresedintelui PER, domnul Academician a declarat ca romanii au o  "incapacitate cronica de a duce proiectele incepute la bun sfarsit".

            A doua tema s-a referit la resursele minerale, la valorificarea eficienta a subsolului  si in special a zacamintelor de aur ale Romaniei si a fost sustinuta de Prof. univ. dr. Gheorghe Popescu. Domnia sa a prezentat intr-o maniera absolut deosebita modalitatea in care resursele subsolului pot fi exploatate eficient si in interesul national. Ca urmare a materialului prezentat, PER solicita cu fermitate iesirea din actualul blocaj de gandire al institutiilor implicate in procesul de exploatare a zacamintelor si valorificarea acestora intr-un mod eficient, ecologic si in interesul economiei nationale.

 

Biroul de presa

0 comentarii2051 vizualizări10 martie 2011
rss 2.0
rss 2.0